Pariz 2012: Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Mercedes je ovih dana na pariškom auto showu predstavio CLS Shooting Brake, model koji ujedinjuje beskompromisan styling i vrhunsku praktičnost, a sama kompanija komentirajući njegov izgled kaže kako je 'jasno da se radi o coupeu, no s 5 vrata i krovom koji se proteže sve do samog kraja'.

Moćni Shooting Brake raspolaže s izdašnim prtljažnikom od 590 litara koji se sklapanjem sjedala može proširiti na 1550 litara. Sama su stražnja sjedala u ovom modelu praktičnija od onih u 4-vratnoj coupe inačici. Straga se mogu, naime, udobno smjestiti tri osobe, a klupa se može sklopiti i iz prtljažnika.

U ponudi motora naći će se četiri jedinice uparene sa 7-brzinskim 7G-TRONIC PLUS automatskim mjenjačem i ECO start/stop tehnologijom. Dizelaše zastupaju CLS 250 CDi od 201 KS i CLS 350 CDI od 261 KS dok među benzincima nalazimo 3.5 litreni V6 od 302 KS te 4-7 litreni V8 od 402 KS. Trebao bi im se pridružiti i 5.5 litreni AMG-ov agregat koji će stvarno oraspoložiti svog vlasnika jednom kad stisne papučicu gasa.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.