Je li ovo najljepši BMW u ovom mileniju?

Foto: BMW

NAKON nekoliko najava BMW je razotkrio koncept automobila koji donosi ono najbolje iz novije povijesti marke.

BMW je ove godine za Concorso d’Eleganza Villa d’Este pripremio pravu poslasticu. Ime mu je Skytop Concept, a mnogi ga opisuju kao Targa verziju BMW-ove serije 8, ali uz primjese kultnog Z8. BMW svemu dodaje i 503, sugerirajući kako sportska elegancija nije isparila iz glava bavarskih dizajnera.

"Nudi kombinaciju vozne dinamike i elegancije na najvišoj razini, usporedivu sa svojim povijesnim precima, poput BMW-a Z8 ili BMW-a 503", poručio je Adrian van Hooydonk, voditelj BMW Group Designa.

Poveznica s kultnim automobilima vidljiva je u elegantnoj silueti automobila s prednjim krajem u tzv. obliku morskog psa. Vide se tu i poveznice na 503 od prije 70-ak godina, ali i proporcije posljednje serije 8.

Ispod poklopca je najbolje od BMW-a, 4.4 V8 sa 625 KS preuzet iz M8 Competition. Performanse su nepoznate, kao i postoji li mogućnost proizvodnje male serije za odabrane prilike (i vozače). Šef dizajna Adrian van Hooydonk za Automotive News je rekao kako se razmatra ta mogućnost. Odobri li ju uprava moglo bi se proizvesti nekih 20 do 25 primjeraka. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.