Elon Musk potvrdio: Ništa od jeftine Tesle, to nema smisla

Foto: Tesla

NAKON mjeseci, pa i godina najava iz Tesle stiže odluka o odustajanju od razvoja jeftinog modela. Potvrdio je to osobno Elon Musk. 

Svi koji su se nadali da će Tesla predstaviti jeftiniji Model 2 ili čak Model 1 s cijenom do 25.000 USD ostat će razočarani. Ništa od jeftinog Tesle, bar ne u bliskoj budućnosti. Potvrdio je to osobno Elon Musk rekavši da takav automobil nema smisla. Naime, Tesla će stremiti potpuno autonomnim vozilima, a prvi cilj je što prije postići najvišu, petu razinu autonomije. 

Ova vijest dolazi neočekivano jer je priču o Modelu 2 za 25.000 USD u javnost pustio upravo Musk. On je najavljivao novi proizvod još od 2018. godine. Sada je na pitanje: "Kad možemo očekivati Teslin model od 25.000 USD koji nije Robotaxi?", Elon Musk dao sljedeći odgovor: "Mislim da smo bili vrlo jasni da je budućnost autonomna."

Zatim je više od minute pričao o tome kako je autonomija budućnost, kako su iz Tesle to govorili godinama i kako je Cybercab revolucionarno vozilo. Tek nakon toga konačno se osvrnuo na stvarno pitanje rekavši: "U osnovi, imati običan 25K model je besmisleno. Bilo bi glupo. To bi bilo potpuno u suprotnosti s onim u što vjerujemo."

Jedino otvoreno pitanje je kad će Teslin potpuno autonomni model biti spreman. Najglasniji komentari su da smo još barem jedno desetljeće udaljeni od 5. razine autonomije, uključujući pripremu zakonske regulative. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.