FOTO Audi obilježava četvrt stoljeća najatraktivnijeg karavana

Foto: Audi

SPECIJALNOM serijom Audi se oprašta od sportskog modela kultnog imena. 

Nakon četvrt stoljeća RS4 odlazi u mirovinu, a zamijenit će ga novo ime - RS5. Veliki jubilej je pred nama, a to je četvrt stoljeća sportskog karavana koji je stekao svjetsku slavu. Jedini pravi način obilježavanja je lansiranje specijalne izvedbe, što je Audi i napravio. 

Stiže nam RS4 Avant Edition 25 Years dostupan u svega 250 primjeraka. Donosi unaprijeđeni V6 twinturbo motor, ali i niz dodataka. Prepoznat ćete ga po Imola žutoj boji, a na zahtjev će biti dostupne još dvije nijanse, Nardo siva i Mythos crna. Ipak, žuta boja originala mu najbolje pristaje. 

U kabini vlasnika čeka pločica s rednim brojem izvedbe, amblemi specijalne izvedbe, crne prevlake u kombinaciji Alcantare i Dinamice uz žute prošive. Kokpit je digitalan, ali s prikazom po uzoru na originalni RS4 s bijelom podlogom pokazivača.

Vratimo se na V6 pogon. Sada daje dodatnih 20 KS, odnosno 470 KS i 600 Nm. S redefiniranim pogonom i osam-stupanjskim mjenjačem RS4 je postao još brži, a papir kaže 3.7 sekundi do 100 km/h i 300 km/h maksimalca. 

Brzina nije ništa bez kontrole pa Audi oprema ovu izvedbu modificiranim sportskim ovjesom. Hoće li sve biti dovoljno da parira BMW-u M3 Touring pokazat će testovi. Kad je cijena u pitanju neće "razočarati“. Cijena je 142.905 eura, odnosno 128.420 eura za RS5 Sportback Performance Edition.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.