Imenovan novi direktor Renaulta

LUCA de Meo imenovan je novim glavnim direktorom grupe Renault, a Clotilde Delbos zamjenicom glavnog direktora.

Upravni odbor društva Renault sastao se pod predsjedanjem Jean-Dominiquea Senarda kako bi na temelju izbora upravnog povjerenstva imenovao g. Lucu de Mea novim glavnim direktorom društva Renault S.A. i predsjednikom društva Renault S.A.S. Novoizabrani glavni direktor svoju će dužnost preuzeti 1. srpnja ove godine.

Upravni odbor smatra kako g. Luca de Meo, zahvaljujući dosadašnjem iskustvu i uspjesima na prethodnim dužnostima, može uvelike doprinijeti razvoju i napretku Grupe.

Gđa Clotilde Delbos, privremena glavna direktorica društva Renault S.A., obnašat će ovu dužnost sve do De Meovog preuzimanja. Upravni odbor usto je predložio da od 1. srpnja preuzme dužnost zamjenice glavnog direktora društva Renault S.A.

Biografije

Luca de Meo

Luca de Meo rođen je u Milanu u Italiji 1967. gdje je pohađao sveučilište Luigi Bocconi i stekao diplomu iz poslovnog upravljanja.

Svoju je karijeru započeo u Renaultu pa se zatim pridružio Toyoti Europe, a nakon toga i grupi Fiat gdje je upravljao markama Lancia, Fiat i Alfa Romeo. Stekao je više od 20 godina iskustva u automobilskoj industriji.

2009. postao je direktor odjela za marketing grupe Volkswagen, za osobna vozila marke Volkswagen i za cijelu grupu Volkswagen. Od 2012. je član Upravnog odbora društva AUDI AG, zadužen za prodaju i marketing.

Od 1. studenoga 2015. do siječnja 2020. bio je predsjednik Izvršnog vijeća Seata i član nadzornog odbora pri Ducatiju i Lamborghiniju, kao i predsjednik Upravnog odbora grupe Volkswagen u Italiji.

Clotilde Delbos

Rođena 1967., diplomirala je na Poslovnoj školi u Lyonu (École de Management de Lyon). Svoju je karijeru započela u Kaliforniji, a nastavila u tvrtki Price Waterhouse u Parizu i zatim 1992. prešla u grupu Pechiney. Prije nego što je postala direktorica odjela za financije, Delbos je obnašala razne dužnosti. Nakon što je Alcan preuzeo tvrtku Pechiney, Clotilde Delbos od 2005. je obnašala dužnost predsjednice i financijske direktorice odjela za proizvodnju sve dok nije prodan 2011.

Clotilde Delbos pridružila se grupi Renault 2012. u svojstvu nadzornice grupe. 1. svibnja 2014. imenovana je direktoricom Alijansina odjela za nadzor. 25. travnja 2016. imenovana je izvršnom potpredsjednicom i financijskom direktoricom grupe Renault. Usto je postala predsjednica Upravnog odbora društva RCI Banque te je član Izvršnog odbora grupe Renault.

11. listopada 2019. imenovana je privremenom direktoricom društva Renault te i dalje obnaša dužnost financijske direktorice Grupe Renault i predsjednice Upravnog odbora društva RCI Banque.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.