VIDEO Bugatti je proizveo posljednji Chiron, pogledajte kako izgleda

Foto: Bugatti

Rimčev Bugatti je danas otkrio svoj posljednji Chiron, verziju Super Sport nazvanu L’Ultime.

Time se završava proizvodnja koja je trajala sedam godina i rezultirala s ukupno 500 izrađenih primjeraka, broj koji je istaknut u nekoliko dizajnerskih detalja na L’Ultime.

Ostali posebni detalji uključuju vanjsku nijansu koja sadrži dvije boje korištene na Chironu prikazanom na autosalonu u Ženevi 2016. godine, kao i razne lokacije koje su obilježile značajne događaje za Chiron ispisane rukopisom na bokovima automobila.

 

Od debija u Ženevi Bugatti je lansirao nekoliko dodatnih varijanti Chirona, uključujući Super Sport 300+, čiji je prototip probio granicu od 485 km/h 2019. godine. Taj test održan je na testnoj stazi Ehra-Lessien u Njemačkoj i, naravno, to je jedno od mjesta prikazanih na L’Ultime.

Bugatti je na kraju ponudio 30 primjeraka Super Sport 300+ javnosti, ali zbog sigurnosnih razloga maksimalna brzina je ograničena iako Bugatti nije javno objavio koja je granica. Super Sport verzija, koja je osnova za L'Ultime, u suštini je Super Sport 300+ s dodatnim luksuzom, ugodnijom šasijom i maksimalnom brzinom ograničenom na 440 km/h.

Maksimalna brzina regularnog Chirona ograničena je na 420 km/h.

Nasljednik će biti hibrid, otkrivanje u lipnju

Nasljednik Chirona bit će otkriven u lipnju i potvrđeno je da će imati hibridni pogonski sklop s novorazvijenim V-16 motorom kao komponentom s unutarnjim izgaranjem. Međutim, novi hiperautomobil neće početi s proizvodnjom prije 2026. godine.

U međuvremenu Bugatti će proizvesti planiranu seriju od 100 automobila Mistral.

Roadster je posljednji korisnik Bugattijevog četverostruko turbo punjenog 8,0-litarskog W-16 motora koji je debitirao u Veyronu. Također se planira mala serija, procijenjena na 40 trkaćih automobila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.