VIDEO Tesla Model S prešao je 1.9 milijuna kilometara, a evo što je sve promijenjeno

Screenshot: YouTube

PODATAK da je automobil prešao 1.9 milijuna kilometara zvuči više nego impresivno, posebno kad je u pitanju električni model. 

A kad bi se morali kladiti koji je električni auto u pitanju, vjerojatno bi većina izabrala Teslu Model S. i pogodili bi. Riječ je o Modelu S P85 iz 2014. godine, koji je do danas prešao nevjerojatnih 1.9 milijuna kilometara. Da stvar bude zanimljivija, novi milijun automobil i njegov vlasnik odradili su od 2019. godine. 

 

Naime, o ovom automobilu najprije se pročulo kad je stigao do prvog milijuna. Bilo je to pretpandemijske 2019. godine, a vlasniku je tada osobno čestitao Elon Musk. Najnoviji video prikazuje pak 1.9 milijuna dosegnutih kilometara, a InsideEVs sada doznaje pozadinu priče. 

Hansjörg von Gemmingen-Hornberg prvo je imao Teslu Roadster, s kojim je također postigao rekordnu kilometražu, oko 650.000 km, i to u vrijeme kad punionice nisu bile na svakom koraku. Auto je zamijenio polovnim Modelom S s 30.000 prijeđenih kilometara i krenuo u svoju električnu avanturu. 

 

Nije prošao bez problema. Raniji modeli imali su problema s elektromotorima, posebno stražnjima. Ovaj primjerak promijenio ih je čak 13, što znači da je kilometraža odrađena s 14 elektromotora. Redom su to bile obnovljene jedinice, a kako ni u Tesli nisu znali u početku srediti stvari, neki su motori brzo otkazivali. Idemo dalje. Baterije su se pokazale daleko pouzdanijima. Automobil trenutno vozi na trećem setu. 

Gemmingen-Hornberg vozi Teslu na laganim i najčešće kraćim dionicama. Kilometražu je napravio uglavnom na prijašnjim putovanjima kad je autom išao sve do Afrike, a putovao je i u Kinu. Baterije puni kad im stanje napunjenosti padne na 20 posto i nikad ih ne puni do kraja. O kočnicama, gumama i drugim dijelovima ne znamo puno, ali čini se da se Model S i tu dobro drži.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.