Dijeta s gljivama - hit među slavnim curama!

Foto: Shutterstock

LIJEPA lica koja svakodnevno gledamo u medijima uvijek se trude izgledati najbolje što mogu, pa često isprobavaju razne neobične dijete. Tako smo saznali i za M Plan - dijetu s gljivama!
 
Ova neobična dijeta traje samo 14 dana, te obećava gubitak masnoća iz trbuha, guze, bedara i ruku, no ne i iz grudi. Obrok s gljivama potrebno je pojesti samo jednom dnevno, a rezultati su zapanjujući! Zvuči poprilično nevjerojatno, no Katy Perry, Roxanne Pallett i Kelly Osbourne kunu se u njenu djelotvornost. 
 
Nutricionistica Jeannette Jackson objasnila je: "Gljive su bogate nutrijentima, pa ako jedemo više gljiva, manje je vjerojatno da ćemo kroz dan jesti visokokaloričnu hranu. Vlakna u gljivama dobro djeluju na probavu i ostavljaju nas sitima, pa nećemo nedugo nakon obroka opet biti gladni i grickati nezdrave stvari. Također, gljive imaju puno proteina i malo kalorija, a tu su i vitamin B, željezo i cink koji će učiniti čuda za tvoju kožu, kosu i nokte."
 
Nema sumnje da su gljive odlična namirnica za svaku dijetu, no djeluju li zaista na određene dijelove tijela? "Struk, noge i ruke dijelovi su koji se pokreću puno više od nekih drugih, pa je vjerojatnije da će se višak prvo maknuti od tamo. Gljive imaju malo kalorija i jeftine su, pa ih je svakako preporučljivo ubaciti u dijetu. No, nemoj se zavaravati - nije moguće da ijedna namirnica djeluje na određen dio tijela. Činjenica je da ako jedemo zdravo, redovno, čisto i prirodno, te svakodnevno vježbamo - svi možemo smršavjeti!"
 
Isprobaj ukusno jelo inspirirano ovom dijetom:
 
Omlet s gljivama i špinatom
 
Sastojci:
 
- ulje
- 2,5 dl bjelanjaka
- 50 g špinata
- pola crvenog luka (srednje veličine, sitno narezanog)
- 5 gljiva
- začinsko bilje
- sol i papar
 
Upute:
 
1. Na tavu stavi malo ulja te na umjerenoj vatri poprži luk dok ne omekša.
2. Dodaj gljive, špinat, začinsko bilje te sol i papar po želji.
3. Skuhano povrće izvadi iz tave.
4. Na istu tavu dodaj još malo ulja te ga zagrij na umjerenoj vatri.
5. U bjelanjke dodaj malo začinskog bilja te sol i papar. Dobro promiješaj.
6. Bjelanjke izlij u tavu, te prije nego se potpuno stisnu na jednu stranu omleta dodaj povrće.
7. Preklopi omlet i serviraj. Možeš ukrasiti peršinom ili nekim drugim biljem.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.