Photo: Shutterstock
KONTROLIRANIM unosom ugljikohidrata lako ćeš se riješiti suvišnih kilograma ili održati savršenu težinu.
Isprobaj neke od ovih jednostavnih i zabavnih recepata i vidjet ćeš kako se kilogrami sami tope:
Hrskava tofu salata
Sastojci:
1 tofu
4 mlada luka
pola tanko narezanog crvenog čilija
1 sitno narezan režanj češnjaka
1 čajna žličica ulja od sezama
200g zelene salate
1 čajna žličica suncokretovog ulja
malo sojinog umaka
1 čajna žličica meda
pola žlice svježe iscjeđenog soka od limete
Upute:
Nareži tofu na dijelove velike otprilike pola centimetra koje ćeš zatim osušiti papirnatim kuhinjskim ručnicima. Nareži mladi luk i pomiješaj ga s đumbirom, čilijem, češnjakom i uljem od sezama. Stavi zelenu salatu u posudu ili na tanjur. Na tavu dodaj suncokretovo ulje i prži tofu dok ne bude hrskav s obje strane, a zatim mu dodaj prethodno napravljenu mješavinu s mladim lukom. Kuhaj nekoliko minuta uz neprestano miješanje, a zatim dodaj sojin umak, med i limetu. Dodaj žlicom na zelenu salatu i serviraj.
Salata s graškom i grahom
Sastojci:
300g mladog graha
1 šalica zrna graška
2 šalice narezane rajčice
100g izmrvljenog feta sira
10 narezanih listova mente
pola čajne žličice svježe iscijeđenog soka od limuna
malo maslinovog ulja
sol i crni papar
Upute:
U kipuću vodu ubaci grah, te nakon 4 minute dodaj i grašak. Nakon 2 minute makni s vatre i procijedi kroz hladnu vodu. Nareži otprilike dvije šalice rajčica (možeš pomiješati više sorti) te ih stavi u zdjelu. Možeš dodati i nekoliko listova zelene salate. Dodaj grah i grašak, feta sir te listove mente. Začini maslinovim uljem, dodaj sol i papar po potrebi.
Sastojci:
1 mladi luk
4 kriške limete
1 čajna žličica naribanog svježeg đumbira
6 režnja češnjaka
3 skuše (bez glave, očišćene)
1 žlica sojinog umaka
1 žlica mirina (japanski začin)
pola žlice soka od limete
pola čilija
Upute:
Na lim za pečenje stavi foliju, te rasporedi narezani mladi luk, limetu, đumbir i češnjak. Zareži skušu tri puta kako bi se bolje ispekla, te ju stavi povrh svih začina na limu. Dodaj sojin umak, mirin, sok od limete i čili, te foliju preklopi tako da rubove presavineš kako bi se napravila improvizirana zatvorena vrećica. Sve stavi u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, te peci 25 do 30 minuta.