Ako želite smršavjeti, a ne da vam se ići u teretanu, počnite raditi ovaj trening

HODANJE je odlična fizička aktivnost kojom utječete na cjelokupno fizičko i mentalno zdravlje. Svakodnevne šetnje trebale bi postati dio rutine gotovo svih, a preporuka je da svaki dan šećemo najmanje trideset minuta. Međutim, za one koji žele skinuti višak kilograma i s vremenom imati odličnu formu, postoji i trening koji uključuje samo hodanje.

Ova vrsta treninga kombinira elemente stacionarnog hodanja i hodanja u intervalima kako bi tijelo osjećalo određeni napor, a metabolizam proradio. Ukupno trajanje ovog treninga je 40 minuta, a intenzitet varira između umjerenog i visokog, održavajući tijelo aktivnim tijekom cijelog treninga, odnosno šetnje. 

Kako izgleda ovaj trening

Kako prenosi Eat This, Not That, trening treba započeti laganom šetnjom u trajanju od pet minuta. Tempo treba biti opušten kako bi se mišići zagrijali i malo ubrzali otkucaji srca.

Postom slijedi glavni dio treninga u trajanju od 30 minuta, a radi se u sljedećim intervalima: 

  • 1-4 minute: Hodanje brzim tempom u kojem još uvijek možete razgovarati, ali osjećate laganu zadihanost
  • Peta minuta: Brzi hod tempom u kojem osjećate da vam je teško razgovarati
  • Ovakav petominutni ciklus ponovite ukupno šest puta

Potom slijedi završni korak, a to je hlađenje koje, kao i zagrijavanje, traje pet minuta. Ono podrazumijeva polagani, opušteni hod kako biste osigurali da se otkucaji srca i disanje vrate u normalu. 

Iako se čini jednostavnim, ovaj je trener učinkovit i djelotvoran te se može uklopiti u gotovo svačiju svakodnevnu rutinu. Kombinacija intervala brzog i intenzivnog hodanja povećava sagorijevanje kalorija i poboljšava kardiovaskularnu kondiciju. Dok radite ovaj trening, nemojte zaboraviti ostati hidrirani, nositi udobnu obuću i pratiti kako tijelo reagira na napor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.