Dijetetičari kažu da bi ova vrsta mlijeka mogla usporiti metabolizam

Foto: Unsplash

MLIJEKO je jedna od glavnih namirnica u ljudskoj prehrani. Bogat je izvor raznih vitamina, minerala i bjelančevina, što ga čini vrijednom komponentom prehrane svih dobnih skupina. Konzumacija mlijeka i mliječnih proizvoda povezuje se s nekoliko zdravstvenih prednosti, uključujući zdravlje kostiju, rast mišića i podršku imunološkom sustavu.

Neke vrste mlijeka, zbog visokog udjela dodanog šećera ili nezdravih masnoća, mogu negativno utjecati na metabolizam ako se prekomjerno konzumiraju. Dijetetičarka Trista Best tvrdi da ćemo unos kokosovog mlijeka poželjeti ograničiti što je više moguće jer je iznimno kalorično.

"Iako je bogato i ukusno, kokosovo mlijeko je bogato mastima. One su primarno zasićene, ali i dalje kalorične pa mogu usporiti rad metabolizma i uzrokovati debljanje", rekla je te dodala da nas tekstura kokosovog mlijeka često tjera da ga konzumiramo više i tako potiče da povećamo porcije.

Kokosovo mlijeko se često koristi u raznim receptima, ali umjerenost je ključna ako je dio vaše prehrane. Dijetetičari preporučuju da razmotrimo alternative s niskim udjelom masnoće za svakodnevnu konzumaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.