Foto: 123RF
DONOSIMO recept koji neka vam baš uvijek bude pri ruci.
1 kg rajčice
1 luk
1 glavica češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
2 šalice povrtne juhe dobivene od kocke
nekoliko listova svježeg bosiljka
6 tankih kriški tostiranog kruha
Mozzarella.
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Rajčice prerežite na pola, luk na kriške te ih posložite na pleh koji ste prethodno malo namastili uljem. Zatim luk i rajčice također prelijte s malo ulja i začinite s malo soli i papra.
3. Češnjak zamotajte u foliju i stavite na pleh.
4. Sve pecite 55 minuta, a pećnicu nakon toga ostavite da i dalje radi.
5. Češnjak prvo izvadite iz folije, odvojite na češnjeve i usitnite.
6. Rajčicu, luk i češnjak ubacite u blender te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
7. Smjesu izlijte u posudu i dodajte povrtnu juhu, a zatim kuhajte nekoliko minuta.
8. Prvo dodajte bosiljak, a zatim maknite s vatre.
9. Vrijeme je za bruschette koje ćete poslužiti uz juhicu. Na prženi tost stavite mozzarellu i sve stavite u pećnicu dok se ona ne otopi. Na vrh dodajte bosiljak i malo maslinovog ulja.
Dobar tek i uživajte u obroku od malo kalorija.