JEDNA od tužnijih stvari je morati baciti hranu u smeće jer se pokvarila zbog neadekvatnog čuvanja. Po pitanju mliječnih proizvoda, jaja i sličnih namirnica svi smo već složni, ali velika je šansa da postoje neke namirnice kojima je mjesto u hladnjaku, a tamo ih ne držite. Takve namirnice su:
Avokado
Nije tajna da avokado može biti hirovito voće. Jedan dan je sazrio, drugi dan propao. Ako kupite avokado koji još nije dovoljno mekan za konzumaciju, ubacite ga u ladicu sa svježim proizvodima ako želite da sazrijeva sporije. Suprotno tome, ako ga jedva čekate jesti, ostavite ga na sobnoj temperaturi i izvoru svjetlosti, to će ubrzati proces zrenja.
Banane
Slično kao s avokadom, spremanje hrpe banana u hladnjak usporit će proces zrenja.
Limun i limeta
Iako ostavljanje limuna i limete u lijepoj zdjeli na vašem blagovaonskom stolu može biti primamljivo, agrumi će trajati do četiri puta dulje ako se čuvaju u hladnjaku.
Tortilje
Zbog njihove tankoće manja je mogućnost da se hladni zrak infiltrira i osuši ih. Budući da su tortilje savitljive, čuvanje u hladnjaku je najbolja opcija, a to im pomaže da traju do dva puta duže.
Prirodni maslac od kikirikija
Budući da je prirodni maslac od kikirikija uistinu maslac od kikirikija u svom najčišćem obliku, bez konzervansa i ikakvih aditiva, uobičajeno je da se na površini odvoji ulje kikirikija. Da se ne bi stvorila plijesan, najbolje ga je držati na hladnom.