Foto: WeHeartIt
AKO mislite da su sendviči jako nezdrava hrana, cijeli ste život u zabludi.
Zato što sendvič uopće ne mora sadržavati nezdrave namirnice, jer bez njih sigurno neće izgubiti na formi, savršenom okusu, jednostavnosti pripreme i uopće viziji uživanja u sendvičima.
Kad ste u škripcu s vremenom ili planirate ponijeti obrok sa sobom, slobodno napravite sendvič te uz ova 3 trika nikad više nećete doživjeti "štetu" od previše praznih kalorija.
1. Sendvič s mesom ili bez njega
Zašto bi sendvič morao biti napravljen od mesnih prerađevina kad se komotno možete poslužiti zdravim, hranjivim, čistim mesom. Piletina je najbolji, ali definitivno ne i jedini izvor.
Kombinirajte ribu, od tune i lososa do srdela i inćuna, a jednako hranjiv sendvič možete dobiti i od kombinacije tvrdog sira s proteinima bogatim namirnicama poput humusa. Njega zapravo uopće niti ne trebate raditi, jer će savršenom sendviču odgovarati i dobra doza lagano zgnječenog graha ili slanutka, a sendviču dati skroz novu dimenziju okusa.
Važno je samo izbaciti masti i prazne kalorije.
2. Inzistirajte na dobrim ugljikohidratima
Prerađeni, jednostavni ugljikohidrati koje nalazimo u većini pekarskih proizvoda baziraju se na skrivenim šećerima koji nam daju kratkotrajnu sitost, a ostavljaju žudnju, relativno brzo nakon što ste se najeli.
Zato uvijek birajte kruh i peciva s dobrim ugljikohidratima i nikada se više nećete morati bojati suvišnih kalorija iz kruha.
3. Nikad više tvornički namazi
Mnogima u sendviču nedostaje sočnosti, pogotovo ako koristite kruh od cjelovitih žitarica koji nije onako mekan i podatan kao bijelo pecivo, no zato nemojte štetiti sebi majonezom ili putrom. Kad je o sendvičima riječ, te dodatne masnoće sigurno vas neće nahraniti pa ako sendviču želite dodati sočnost i masnoće, pokušajte s avokadom. Njegova kremasta tekstura i visoka nutritivna vrijednost, pružit će vam toliko toga da na sendvič više nikada nećete gledati kao junk food.