Oni koji žele smršavjeti, trebaju jesti ovih devet vrsta povrća

Foto: Pexels

KAKO biste uspješno smršavjeli, važno je unijeti nekoliko navika. Osim redovitog treniranja, prehrana ima ključnu ulogu u prikupljanju ili gubitku viška kilograma. Preporuka je da oni koji žele smršavjeti održavaju kalorijski deficit, a opet se hrane zdravo kako bi pazili na cjelokupno zdravlje. 

Ako želite unijeti više niskokaloričnog povrća u prehranu koje će vam pomoći da uspješno smršavite, počnite češće jesti neke od ovih devet namirnica.

Špinat: Ovo lisnato zeleno povrće vrlo je zdravo, ima malo kalorija, ali i puno vlakana te drugih esencijalnih nutrijenata, što ga čini idealnom namirnicom za mršavljenje. Špinat se može konzumirati na različite načine, u salatama, juhama, smoothiejima, ali i raznim umacima. 

Mrkva: Prirodno slatka i hrskava, mrkva je zadovoljavajući međuobrok te povrće koje se može iskoristiti na brojne načine. Mrkve su prepune vlakana, kalija, vitamina A i antioksidansa koji mogu pomoći u regulaciji gladi i mršavljenju, prenosi Health Shots.

Brokula: Mnogima omiljeno povrće, brokula, bogata je vlaknima i ima antikancerogena svojstva. Konzumiranje brokule može pomoći da duže ostanete siti, čime utječete na ukupan dnevni broj kalorija i mršavljenje.

Grašak: Ovo sićušno povrće škrobno povrće je bogato proteinima i vlaknima, što pomaže u suzbijanju gladi. Možete ga dodati u kao prilog, napraviti juhu, variva i slične obroke. 

Cvjetača: Kao i brokula, cvjetača je povrće s malo ugljikohidrata koje može biti odlično za mršavljenje. Također ima malo kalorija i puno vlakana i vode, što može pomoći u smanjenju rizika od neželjene žudnje.

Kupus: Sa svojim niskim sadržajem kalorija i visokim sadržajem vlakana, kupus je izvrstan za pospješivanje probave i održavanje sitosti. Njegov sadržaj vlakana pomaže da dulje ostanete siti, a sadržaj vode može pospješiti osjećaj sitosti.

Tikvice: Poznate kao povrće bez škroba ima malo kalorija i puno vlakana, što može pomoći u smanjenju ukupnog unosa kalorija održavajući osjećaj sitosti. Tikvice su prepune kalija i antioksidansa koji su korisni za mršavljenje.

Kelj: Poznat kao superhrana, kelj je prepun esencijalnih nutrijenata kao što su vlakna, proteini, vitamin C i K, a svi oni mogu podržati mršavljenje. Njegov visok sadržaj vode može pomoći vašem tijelu da izbaci višak vode.

Paprika: Hrskave i ukusne paprike su povrće koje je izvor vitamina C te ima malo kalorija. Sastoji se od 90 posto vode, što ih čini super učinkovitim za mršavljenje i ograničavanje potrošnje kalorija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.