Ovo je dnevna doza badema koju liječnici preporučuju

Foto: Pixabay

Bademi su vrlo zdravi. Ovaj orašasti plod sadrži puno vitamina i minerala, zbog čega se ubraja među najkorisnije orašaste plodove. Liječnici u tu kategoriju ubrajaju i lješnjake, makadamiju, indijske oraščiće, kao i pinjole i orahe.

Bademi su izvrstan izvor proteina, zdravih masti, vlakana, vitamina E i B, magnezija, kalcija, kalija i željeza te antioksidansa i fitonutrijenata. Dnevna doza badema koju bismo trebali konzumirati iznosi 30 grama. Potrebno ih je redovito jesti za održavanje rada srca, probavnog trakta i moždane aktivnosti. Osim toga, bademi pomažu u smanjenju razine lošeg kolesterola u krvi i održavanju razine šećera u krvi na zdravoj razini.

Zahvaljujući kalciju, magneziju i fosforu, bademi jačaju kosti i pomažu u prevenciji osteoporoze. Ne treba zanemariti ni da pridonose zdravlju kože, smanjujući znakove starenja i održavajući kožu elastičnom i hidratiziranom.

Ipak, osobe s bubrežnim bolestima, nedostatkom željeza i crijevnim problemima trebaju se posavjetovati s liječnikom prije nego što počnu svakodnevno jesti orašaste plodove. Također, treba imati na umu da su svi orašasti plodovi bez iznimke visokokalorični.

> Liječnici iz Kanade tvrde da je ovo najbolji doručak za srčane bolesnike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.