Ovo su najgora pića za naše zdravlje, kaže dijetetičarka

Foto: Shutterstock

ISTRAŽIVANJA su pokazala da je, kada je u pitanju briga o našem tijelu, ono što pijemo jednako važno kao i ono što jedemo. "Ostati hidrirani svaki dan ključno je za naše zdravlje i dobrobit", kaže registrirana dijetetičarka Roxana Ehsani za portal Eat This.

Kako tvrdi, osim izbjegavanja dehidracije, pijenje dovoljno tekućine pomaže našem tijelu da regulira tjelesnu temperaturu, poboljšava kvalitetu sna i raspoloženje, ali i općenito održava dobro zdravlje našeg tijela. Ali nisu sva pića dobra za naše zdravlje.

"Svako piće može imati drugačiji sastav pa tako određena pića mogu biti puna dodanog šećera, natrija, kofeina ili alkohola, što neće pozitivno utjecati na naše zdravlje i pritom može povećati rizik od kroničnih stanja ili bolesti'', dodaje dijetetičarka.

Na temelju visokih razina nezdravih sastojaka, poput dodanog šećera i zasićenih masnoća, dr. Ehsani je otkrila koja su, po njezinom mišljenju, najgora pića za naše zdravlje.

To su gazirana pića, cijeđeni voćni sokovi, alkohol, limunada, dijetalni sokovi ili napici, slatki čajevi, smoothieji u bočicama, zaslađeni mliječni napici i energetska pića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.