Šest namirnica i pića koje bismo trebali konzumirati kad je jako vruće

Foto: EPA

Održavanje organizma hidriranim tijekom ljetnih mjeseci oduvijek je bilo nužno, ali sada, kada temperature obaraju rekorde, važnije je nego ikad. Kako biste održali elektrolite na normalnoj razini, postoji sedam elemenata koje biste trebali uključiti u hranu i piće koje konzumirate, u umjerenim količinama, prema klinici Cleveland. To su magnezij, natrij, kalcij, kalij, fosfat, klorid i bikarbonat.

"Voda je najbolji način da se hidratiziramo", kaže dijetetičarka Nicole Antes.

Međutim, kada se voda filtrira, može izgubiti neke od zdravih minerala. Antes preporučuje dodavanje mineralnih kapi u tragovima koje uključuju minerale poput natrija, kalija i magnezija kako biste povećali dobrobiti koje imate od vode za piće. Također, možete kupiti mineraliziranu vodu.

Ako tražite druge napitke ili hranu za održavanje organizma hidriranim, Antes ima popis koji možete kopirati.

"Posegnite za namirnicama koje su prirodno bogate mineralima", napominje Antes. Šest najboljih pića i hrane koje ona preporučuje, navodimo u nastavku.

  • Kokosova voda: Kokosova voda je "prirodno bogata kalijem". 
  • Sok od aloe vere: Iako nije tako popularan, sok od aloe vere je odličan napitak bogat mineralima, osobito vitaminom C.
  • Tamno lisnato povrće: Lisnato povrće ima visok sadržaj vode, posebno zelena salata koja je više od 90% vode. Zeleno lisnato povrće također je bogato hranjivim tvarima, osobito vitaminima B skupine i vlaknima.
  • Celer: Celer se sastoji od oko 95% vode i bogat je magnezijem, kalijem i fosforom.
  • Krastavac: Krastavac se sastoji od oko 95% vode i sadrži značajnu količinu fosfora, kalija i magnezija, kao i vitamine B i C.
  • Agrumi: Voće poput limuna i limete jako je bogato prirodnim elektrolitima.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.