Sezonska hrana u siječnju: Voće i povrće koje bismo trebali jesti

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NOVA godina znači i nova obećanja koja se tiču zdravije prehrane i općenito zdravijeg životnog stila. Ako ste i vi među onima koji su si dali takav zadatak, sigurno razmišljate o jedenju sezonskih proizvoda. Riječ je o namirnicama koje zadržavaju svoj izvorni okus i svojstva jer su u optimalnom vremenu sazrijevanja, a vrlo su korisne za naše zdravlje.

Sezonsko voće

U siječnju je važno birati voće s velikim količinama hranjivih tvari. Citrusi su glavna hrana u siječnju jer su saveznik u borbi protiv prehlada. Zato birajte naranče, grejp, ali i jabuke i avokado.

Sezonsko povrće

Povrće siječnja su češnjak, artičoke, mrkva, tikvice, blitva, celer, grah, špinat, brokula, kupus, repa i zelena salata. Neke od tih namirnica, poput špinata, sastoje se od puno vode, što znači da njima unosite vrlo malo kalorija. Ove namirnice obiluju vitaminima A i C te mineralima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.