Slanutak falafel s jogurt dressingom

Foto: Autor

Sastojci:
 
250 g kuhanog i ocijeđenog slanutka
 
3-4 žlice sjeckanog peršina
 
3 režnja češnjaka
 
mala glavica luka
 
1 žličica mljevenog kima
 
1 žličica himalajske soli
 
malo papra
 
2 žlice limunova soka
 
1/2 žličice praška za pecivo (bez aluminija)
 
1 jaje
 
po želji može se dodati i malo korijandera u prahu, kajenskog papra za ljutinu pa čak i mrvu cimeta

Priprema:
 
- Peršin, češnjak i luk nasjeckajte na sitno. Sve sastojke stavite u multipraktik i miksajte do guste jednolične smjese.
 
- Rukama oblikujte loptice te ih postavite na pleh obložen masnim papirom koji ste prethodno namastili sa malo maslinova ulja. Lagano ih pritisnite do željenog oblika te premažite maslinovim uljem.
 
- Pecite na 180 C stupnjeva 15-ak minuta, zatim otvorite pećnicu i okrenite falafele na drugu stranu kako bi se ravnomjerno zapekli i pecite još 10-ak minuta. Znati ćete da je vrijeme za okretanje kada se napravi lagana zapečena korica na falafelu.
 
- Pečene falafele poslužite uz dressing od jogurta, tahini paste i limunova soka, te uz malo povrća.
 
Sve skupa možete zarolati u homemade pita bread.

Vrlo jednostavan i ukusan cjelovit obrok u kojem ćete, nadam se, uživati. U slast! 

www.makeithealthy.life
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.