Foto: Autor
Sastojci:
Sastojci:
250 g kuhanog i ocijeđenog slanutka
3-4 žlice sjeckanog peršina
3 režnja češnjaka
mala glavica luka
1 žličica mljevenog kima
1 žličica himalajske soli
malo papra
2 žlice limunova soka
1/2 žličice praška za pecivo (bez aluminija)
1 jaje
po želji može se dodati i malo korijandera u prahu, kajenskog papra za ljutinu pa čak i mrvu cimeta
Priprema:
Priprema:
- Peršin, češnjak i luk nasjeckajte na sitno. Sve sastojke stavite u multipraktik i miksajte do guste jednolične smjese.
- Rukama oblikujte loptice te ih postavite na pleh obložen masnim papirom koji ste prethodno namastili sa malo maslinova ulja. Lagano ih pritisnite do željenog oblika te premažite maslinovim uljem.
- Pecite na 180 C stupnjeva 15-ak minuta, zatim otvorite pećnicu i okrenite falafele na drugu stranu kako bi se ravnomjerno zapekli i pecite još 10-ak minuta. Znati ćete da je vrijeme za okretanje kada se napravi lagana zapečena korica na falafelu.
- Pečene falafele poslužite uz dressing od jogurta, tahini paste i limunova soka, te uz malo povrća.
Sve skupa možete zarolati u homemade pita bread.
Vrlo jednostavan i ukusan cjelovit obrok u kojem ćete, nadam se, uživati. U slast!
www.makeithealthy.life