MLADI luk je čest gost na blagdanskim stolovima. No nakon njega je neizbježan neugodan zadah.
Ako vam on zbilja smeta, utješno je da vam nekoliko jednostavnih trikova može pomoći da ga se ekspresno riješite.
Jabuka
Mnogima omiljena voćka pomaže u osvježavanju daha pa se nakon jela obavezno zasladite njome.
Menta
Menta ima mnoga blagonaklona djelovanja - smiruje želudac i potiče probavu, a žvakanje sirovih listića mente može pomoći i kod neugodnog zadaha.
Peršin
Recept je isti kao i kod mente - posegnite za nekoliko svježih listića peršina i žvačite ih.
Rotkvice
Upravo se one često jedu u kombinaciji s mladim lukom, a dobra je stvar što vam rotkvice mogu pomoći kod neutraliziranja neugodnih mirisa iz usta.
Limun
Nakon jela slobodno posegnite za čašom limunade bez šećera. Ona će vam sasvim sigurno osvježiti dah.
Mlijeko
Ako pijete mlijeko tijekom i nakon jela, ne biste trebali imati problema s lošim zadahom.