Centar Zagreba idućeg se tjedna pretvara u plažu, kreće Fuliranje Summer Sunset

Foto: PRESS Fuliranje Summer Sunset

AKO KOJIM slučajem niste otišli na more i ostajete u Zagrebu, idućeg tjedna, od 22. do 28. srpnja, centar Zagreba pretvorit će se u plažu. Kreće Fuliranje Summer Sunset na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, a sa sobom donosi sunčalište, ležaljke, pijesak, morske motive, ali i nikad bogatiji izbor koktela, od Mojita, Huga, Margarite, Toma Collinsa, Palome i drugih klasika do jedinstvenih autorskih kreacija osmišljenih ekskluzivno za Fuliranje Summer Sunset.

Za bogatu ponudu jela i pića pobrinut će se devet kućica koje čine Fuliranje Summer Sunset - Landsky Bar, Ginglebells, Apotheca, Yellow Coffee, Mojito & Corona Bar, Soho Sushi, Institut za burgere by Mate Janković, Oui Chef on Wheels i Ice Crone, a ovo je jedinstvena prilika za upoznavanje i kušanje kreacija vrsnih miksologa iz nekih od najboljih hrvatskih koktel barova.

Sudjeluju i neki od najboljih hrvatskih koktel barova

Jedan od njih je i Landsky bar, čija je priča započela 1914. godine, kada je Zagreb tijekom Prvog svjetskog rata dobio svoju prvu žensku tramvajsku kondukterku - Paulu Landsky. "Njena predanost i marljiv rad ostavili su neizbrisiv trag u povijesti tramvaja u Hrvatskoj, inspirirajući nas da ime Landsky nosimo s ponosom", kažu vlasnici i dodaju da su ovim povodom pripremili Signature ljetnu kartu inspiriranu legendarnim gradskim odmaralištima koja su nekada bila sinonim za slobodu i radost ljetovanja.

"Kroz naše posebno osmišljene koktele kao što su Stoimena, Cvrčak, Zlatokrila i Veli Jože pozivamo vas na putovanje kroz nostalgiju i okuse prošlih vremena, uz dodir moderne miksologije. Kroz nekoliko izrazito zabavnih ljetnih pića, prisjećamo se tih mjesta i pružamo vam priliku da upoznate zagrebačka odmarališta na području jadranske obale koja djeluju od 1962. godine", dodaju iz Landsky bara, u kojemu razvoju koktela pristupaju s najmodernijim tehnikama kao što su milkwash, fatwash, karbonizacija, razne infuzije i teksture inspirirane visokom kuhinjom.

Na Fuliranje Summer Sunset stiže i poznati riječki koktel bar Apotheca inspiriran prohibicijom i speakeasy žanrom. Apotheca se kroz dvije godine postojanja etablirala kao bar koji se ne bazira samo na kvalitetnim koktelima, nego i na zabavi, atmosferi i flairu, a dašak te atmosfere donijet će i na Strossmayerov trg, gdje će se predstaviti vrhunskim highball koktelima koji su rađeni u suradnji s brendovima Mikks i Thomas Henry.

Bogata ponuda koktela

"Uz high energy vibe, atmosferu i gužvu idu uvijek highball kokteli i zbog toga je logično da se Apotheca u Zagrebu prezentira kroz šest vrhunskih highball koktela s potpisom poznatog hrvatskog barmena Dorijana Skoblara. To su Dark and Minty, Pornstar Paloma, Unusual Smash, Margarita Mule, Blossom Americano i Berry White", kažu iz Apothece te ističu da su svi njihovi kokteli kreirani da budu lako pitki i osvježavajući.

Svi ljubitelji klasika na svoje će doći na Mojito & Corona Baru koji na Fuliranje Summer Sunset dolazi s 11 koktela. To su Classic Mojito, zatim četiri voćna Mojita - jabuka, jagoda, mango i breskva. Slijedi Tom Collins ili Alkoholna limunada, koktel od gina, limunovog soka, šećera i gazirane vode. Za ljubitelje kompleksnijih nota, tu je Saint Kety, osvježavajuće gorkasto piće s notama lavande i borovnice. 

I oku i nepcu posebno je atraktivan Dark and Stormy, koktel koji ima dva sloja različite boje. Donja boja je siva, dobivena spicy ginger beerom Thomas Henry i limetom, a gornja boja je tamni rum koji se lagano dodaje na vrh. Tu je i Paloma, jedan od boljih classic koktela dobiven Tequilom blanco, sokom od crvenog grejpa za gorkost i sokom od limete za citrusnost. Paletu Mojito & Corona Bara zatvaraju još dva klasika - Aperol spritz i Hugo spritz.

Ljubiteljima food festivala omiljeni veterani koktel scene, uvijek originalni i vrijedni momci iz Ginglebellsa u svom asortimanu imaju čak 23 koktela i na Fuliranje Summer Sunsetu će iznova oduševljavati svojim klasicima, ali i autorskim kreacijama osmišljenim posebno za ovaj Festival.

Od hrane, tu su sushi, burgeri, ali i tjestenina

Za fine sushi rolice pobrinut će se Soho Sush, a za one željne mesnih zalogaja, ovdje će biti i legendarni burgeri chefa Mate Jankovića. Osim toga, tu je i OuiChef on Wheels, kućica na kojoj će chef Vedran Stojanac ponuditi svoju neodoljivu tjesteninu iz koluta sira, ali i neka nova iznenađenja.

I za sam kraj - odlična vijest za sve ljubitelje slastica. Na Fuliranje Summer Sunset stiže Ice Crone, hrskavo-mekano kroasan tijesto punjeno soft serve sladoledom. Na kućici Ice Crone moći će se pronaći nekoliko okusa, a najveći hit bit će kombinacija s komadićima i ganacheom od pistacija. Osim Ice Cronea, u ponudi će imati i popularne brioche poslastice punjene Nutellom i sladoledom, a za one koji se zažele praktičnih K-Dogsa, bit će i njih.

Svih dana trajanja ljetnog Fuliranja posjetitelji će uživati u odličnoj atmosferi i glazbi za koju je zadužen Ozren Kanceljak kojemu će se za DJ pultom od 19:00 do 23:00 pridružiti i DJ Stanko Bondža, DJ Jazzozo, DJ Tom Black i DJ Bocca.

Lokacija: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb
Trajanje: 22. do 28. srpnja
Radno vrijeme: od 12:00 do 00:00
Ulaz: besplatan

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.