Saznali smo što se priprema na Fooling Aroundu kod Esplanade na Badnjak

Foto: Sandro Sklepić

O PONUDI ovogodišnjeg zagrebačkog Fooling Arounda već smo pisali - isprobali smo sve što nude, a saznali smo i cijene pojedinih jela - detaljan osvrt pročitajte ovdje. Blagdani su sve bliže, pa su tako iz organizacije programa najavili i što se sve priprema na Badnjak na Oleander terasi hotela Esplanada.

<< Probali smo što će se jesti na Fooling Aroundu, ovome se najviše veselimo

Da podsjetimo, posjetitelji ondje mogu kušati puricu s mlincima, bao tuna pašticadu, ragu od jelena s tamnim pivom iz zagrebačkog Noela, koje potpisuju chefovi Mario Mandarić i Ivan Temšić. Chefica hotela Esplanade Ana Grgić Tomić nudi hrskave sardine, buncek sa zeljem u tortilji, krokete od kulena, burger, fileke te zapečene štrukle. 

<< Ako mislite da ste vidjeli sve od Dubai-trenda, pogledajte što će nuditi Fuliranju

Ovogodišnji novitet je i JRE kućica koja spaja četiri restorana: Lemongarden chefa Ante Udovičića, Lešić Dimitri restoran chefa Marka Gajskog, Konobu Boba chefa Vjeke Bašića i San Rocco sa cheficom Florianom Ružić. Svakoga dana na meniju su signature jela iz svih nabrojanih restorana.

Tu su i burgeri kućice Mason Burgers&Stuff, već poznati Institut za kobasice by Mate Janković te Meneghetti kućica koja uz vina i pjenušce nudi i bakalar na bijelo. Tamo je i Boogie Lab koji se ove godine predstavio sourdough slanim, ali i slatkim lasagnama. Kako najavljuju, Boogie Lab je za ovaj vikend i Badnjak pripremio svoj poznati Panettone u četiri okusa: čokolada, mandarina-bijela čokolada, pistacija i kandirano voće, a moći će se kupiti na kriške od 125 grama.

Nazdravljanje u podne i ponuda bakalara na bijelo

U subotu i nedjelju od 11 do 15 sati priprema se i coffee show by Well Bean tijekom kojeg će stručnjak Specialty Coffee Associationa Laith Hardy prezentirati umjetnost spravljanja kave uz ina kavom inspirirana pića. S kućice Acrobat pozivaju na druženje na Badnjak, kada će točno u podne otvoriti Jeroboam bocu Billecart Reserve Brut, a u ponudi će se naći i Billecart Rosé i Billecart Reserve Brut.

Uz to će pripremati i najcjenjeniju govedinu na svijetu - Kobe govedinu, a gosti će je moći isprobati u njihovim burgerima i gyozama. U ponudi će imati i vrhunske Cadoret i Gillardeau kamenice.

I ekipa Noela priprema specijal na Badnjak - bakalar bianco by Noel, a chef Ivan Temšić otkriva kako će na tostiranoj focacci servirati bakalar bianco, emulziju peršina, čips češnjaka i prah crnih maslina. Svoju verziju bakalara spremat će i chef Ante Udovičić na JRE kućici, a Meneghetti će svoju ponudu, kao i vikendima, za Badnjak nadopuniti svježim kamenicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.