Gordon Ramsay predstavio svoju liniju smrznute hrane, reakcije su podijeljene

Foto: Profimedia

SLAVNI britanski kuhar i TV voditelj Gordon Ramsay iznenadio je javnost kada je krajem prošlog tjedna predstavio svoju prvu liniju smrznute hrane pod nazivom By Chef Ramsay. Kako prenosi People Magazine, ova kolekcija gotovih jela će se prodavati isključivo u trgovinama Walmarta diljem SAD-a, a uključuje omiljena jela kontroverznog kuhara, kao što su lazanje, pastirska pita i rižoto s gljivama.

Reakcije su miješane

Ramsay, koji je stekao svjetsku slavu svojim kulinarskim vještinama i oštrim kritikama u emisijama poput Kitchen Nightmares i MasterChef, odlučio se za novi poslovni pothvat. No, ova odluka izazvala je kontroverze.

Ramsay je poznat po svojim visokim standardima u pripremi hrane i često je kritizirao upotrebu smrznute hrane u svojim emisijama. Stoga nije čudno što su neki od njegovih obožavatelja izrazili razočaranje. Komentari poput "Smanjeni respekt" i "Potpuna prodaja" dominirali su društvenim mrežama nakon Ramsayjeve objave.

Jedan korisnik Twittera podijelio je svoje iskustvo s Ramsayjevim makaronima sa sirom i ustvrdio da su to "možda najgori smrznuti makaroni sa sirom koje je jeo". No, bilo je i onih koji su s nestrpljenjem iščekivali priliku da kušaju Ramsayeva jela, s komentarima poput "Moram ih sve probati".

Unatoč miješanim reakcijama, Ramsay je izrazio svoje uzbuđenje zbog nove linije proizvoda. U izjavi za People rekao je: "Oduševljen sam što mogu donijeti svoja omiljena jela u domove ljudi diljem zemlje. Nadam se da će svima poslužiti kao inspiracija za kuhanje."

Dobar poslovni potez

Linija smrznute hrane By Chef Ramsay nudi osam različitih jela koja predstavljaju poseban dio Ramsayjevog kulinarskog putovanja. U ponudi su, između ostalog, lazanje s četiri vrste sira, rižoto s gljivama, pita s piletinom i britanski klasik, pastirska pita.

Sva jela dostupna su po cijeni ispod 6 dolara (5.54 eura).

Ova odluka možda izgleda iznenađujuće za kuhara Ramsayjevog kalibra, ali treba uzeti u obzir da je tržište smrznute hrane u Sjedinjenim Američkim Državama 2021. godine procijenjeno na više od 55 milijardi dolara. Iako smrznuti obroci možda nisu u skladu s Ramsayjevim stilom kuhanja, oni svakako imaju smisla za njega kao poslovnog čovjeka.

Uz sve to, Ramsay će se uskoro vratiti na male ekrane s novom sezonom svoje popularne emisije Kitchen Nightmares, koja počinje s emitiranjem 25. rujna na Foxu. Bez obzira na kontroverze, Ramsay će i dalje biti središnja figura u svijetu kulinarstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.