U 20 minuta pripremite najfinije knedle od kruha sa slaninom

Foto: Shutterstock

JEDVA smo dočekali hladnije dane kako bismo mogli pripremati malo "jaču" hranu, poput gustih mesnih umaka, umaka s gljivama i jesenskih jela na žlicu. Uz njih uvijek volimo jesti pravi domaći prilog - knedle od kruha. Osim što su dobar način da iskoristite stari kruh (ili žemlje, peciva), praktične su, mogu se poslužiti uz razna jela, a nakon što ih pripremite, možete ih i zamrznuti. 

Evo recepta koji volimo koristiti ujesen, za knedle od kruha s dodatkom slanine. 

Potrebni sastojci 

  • stari kruh
  • jaja
  • oštro brašno
  • mlijeko
  • slanina
  • peršin
  • sol, papar, muškatni oraščić

Kako se pripremaju 

Kruh ili žemlje narežite na kockice pa počnite s prženjem slanine. U tavu dodajte kruh pa pržite nekoliko minuta. U posudu stavite mlijeko, jaja, brašno i začine te pomiješajte. Ubacite kruh i slaninu pa umijesite i ostavite da odmara pola sata. Oblikujte knedle pa ih kratko prokuhajte. Poslužite ih uz jelo po izboru, preporučujemo uz guste umake, a možete ih i zamrznuti te čuvati za ručkove preko tjedna ili vikenda.

Cijeli recept za knedle s točnim mjerama pročitajte ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.