U Amsterdamu postoji pekarnica u kojoj cimet-rolice rade od tijesta za kroasane

Foto: Instagram/BunBun

STIGLA je jesen, a s njom i sezona cimet-rolica, omiljene slastice koju bismo mogli jesti svakog dana. Napraviti ih možete i kod kuće (recept je ovdje), a ako vas ove jeseni put nanese u Amsterdam, dobra vijest je da se tamo ovog ljeta otvorila pekarnica s odličnim cimet-rolicama.

Njihova posebnost leži u tome što cimet-rolice rade upravo od tijesta za kroasane, pa ako volite cimet-rolice i kroasane, ova je kombinacija kao stvorena za vas. Riječ je o pekarnici BunBun otvorenoj na adresi Prinsengracht 16 u Amsterdamu, a na njihovom meniju pronaći ćete samo rolice od tijesta za kroasane, i to u raznim okusima.

Rolice s raznim punjenjima

Osnova je iznutra meko, a izvana hrskavo tijesto od kroasana koje se puni raznim nadjevima pa ćete tako ovdje pronaći klasične, ručno rolane cimet-rolice, ali i one s punjenjem od pistacija, s čokoladnim ganacheom i svježim malinama, s cheesecake kremom i svježim jagodama te s kremom od karamele i komadićima jabuka. 

Za ljubitelje slanih stvari, tu su i rolice punjene kozjim sirom s koromačem, slaninom i sirom ili pak burratom, pestom i šunkom. Kako biste upotpunili cijelo iskustvo, ovdje možete popiti i finu specialty kavu, a njihovi specijaliteti sigurno neće razočarati jer svakog dana rade svježe tijesto, i to ručno.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.