Holivudska ikona voljela je izležavati se na kauču uz ovu tjesteninu, evo recepta

Foto: Shutterstock/Profimedia

U SVAKO doba godine volimo vam donijeti ideje za brze i jednostavne recepte, često su to recepti naših čitatelja, ali i slavnih osoba. Danas je to holivudska ikona 20. stoljeća, slavna glumica Audrey Hepburn, koja je upravo svojim receptom za tjesteninu od samo 4 sastojka, koju je nazvala lazy girl (lijena cura), dokazala da je i ona ponekad baš poput svih nas - u nedostatku vremena ili pak bez motivacije za pripremu složenijeg obroka. 

Omiljena Hepburn poznata je po svojoj eleganciji i prepoznatljivom modnom stilu, ali iza kamera i svijeta glamura bila je skromna i jednostavna, a upravo je i u takvom životu i hrani uživala. 

Njezin je sin Luca Dotti objavio knjigu recepata Audrey at Home, za koju je sakupljao sve njezine kućne recepte. Prema knjizi, posebno je voljela razne vrste tjestenina, a sin je čak izjavio da je bila opsjednuta njome. Tu se izdvaja penne tjestenina sa svježom rajčicom koju je pripremala od rajčica iz vlastitog vrta. No, kada branje rajčica nije bilo u planu, koristila je kupovni umak od rajčica, ali i običan kečap iz supermarketa. 

Kako je njezin sin Luca napisao u knjizi recepata, ona je i ovaj jednostavan recept učinila sofisticiranim, a dijelom "dobrog života" smatrala je provođenje nedjelje navečer sa sinom, na kauču ispred televizora, uz tanjur upravo ove tjestenine s kečapom. 

Kako pripremiti pastu alla ketchup 

Bit će vam potrebno:

  • 200 grama penne tjestenine
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice ketchupa
  • ribani sir po želji, primjerice ementaler ili gruyere. 

Skuhajte tjesteninu, a kako bi bila kremaste i svilenkaste teksture, isprobajte tehniku mantecare: nakon kuhanja ocijedite tjesteninu, dodajte joj malo maslinovog ulja i pola žličice maslaca, dobro izmiješajte i ostavite poklopljenu u loncu nekoliko minuta. 

Kapnite dvije žlice ketchupa u tjesteninu, začinite i dodajte ribani sir u količini po želji. Sir će se istopiti u tjestenini, a ketchup će se spojiti s maslacem u tjestenini te će joj dati nježno ružičastu boju i kremast, slatko-kiseli okus. 

Točan recept pročitajte ovdje i počastite se i vi slavnom tjesteninom Audrey Hepburn!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.