AUSTRALSKA chefica Lee Holmes podijelila je tajni recept za omiljenu kajganu pokojne kraljice Elizabete II., a recept joj je dala bliska prijateljica koja je kuhala za kraljicu u Kensingtonskoj palači.
Lee je na svom blogu napisala da je kraljica svoj dan voljela započeti doručkom prepunim proteina, a ova je kajgana bila baš po njezinom guštu. Tajna ove kajgane je u dva neobična sastojka koje je kraljica Elizabeta posebno voljela, a to su muškatni oraščić i korica limuna.
>> Ovo je bilo najdraže jelo princeze Diane, Hrvati ga obožavaju
Osim toga, kraljica Elizabeta jela je kajganu napravljenu isključivo od smeđih jaja iz organskog uzgoja, a kajgana se morala kuhati na laganoj vatri, kako bi bila što kremastija. Obično ju je jela uz šalicu Earl Grey čaja s malo mlijeka, a imamo i recept.
Recept za kajganu kraljice Elizabete
Za dvije porcije bit će vam potrebni sljedeći sastojci:
- 3 organska jaja
- 1 žlica mlijeka
- 1 žlica maslaca ili maslinovog ulja
- malo soli i papra
- 1 žličica ribane limunove korice
- prstohvat muškatnog oraščića
- malo vlasca za serviranje
U zdjeli umutite jaja i mlijeko i miješajte dok se dobro ne sjedine, posolite po ukusu. U tavi zagrijte maslac ili maslinovo ulje na laganoj vatri. U tavu dodajte jaja i smanjite vatru, lagano ih lopaticom pomičući po tavi da se ne zalijepe za dno.
Neposredno prije nego što se počnu stvrdnjavati dodajte im koricu limuna, muškatni oraščić i još malo soli po želji i promiješajte. Prebacite na tanjur i odmah poslužite te začinite paprom i nasjeckanim vlascem po želji.