Jeste li već vidjeli čupavce koji su tako dobro upili glazuru? Ni mi, ovdje je recept

Foto: Adriana Drljo

SOČAN biskvit, čokoladna glazura i hrskavi kokos kombinacija su kojoj nitko ne može odoljeti. Riječ je o čupavcima, kolaču koji je nezaobilazna stavka na stolu bilo da se slave rođendani ili za blagdane, a volimo ih napraviti i kada nam se najave gosti - jer nema tko ne voli čupavce.

Iako u svojoj bilježnici s receptima sigurno već imate barem jedan recept za čupavce, sada vam donosimo još jedan, onaj naše čitateljice Adriane Drljo. Ona ga je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? nakon što su njezine čupavce svi nahvalili.

"Izgledaju sočno", pišu joj, a posebno su nahvalili činjenicu da je biskvit tako dobro upio čokoladnu glazuru. Evo kako to čupavce radi naša čitateljica.

Potrebni sastojci

Od sastojaka, za biskvit će vam trebati:

  • jaja
  • šećer
  • ulje
  • mlijeko
  • prašak za pecivo
  • brašno.

Za čokoladnu glazuru trebat ćete:

  • mlijeko
  • čokoladu za kuhanje
  • mliječnu čokoladu
  • kakao
  • šećer
  • maslac.

Kako se priprema

Prvo napravite biskvit - jaja i šećer dobro umutite mikserom. Ostale sastojke umiješajte ručno pa dodajte redom - ulje, mlijeko, prašak za pecivo i na kraju brašno. Promiješajte i smjesu za biskvit ulijte u lim za pečenje. Pecite 30 minuta za 180 stupnjeva.

Za glazuru, mlijeko prvo stavite na štednjak pa mu dodajte ostale sastojke - čokolade, kakao, maslac i šećer. Dobro miješajte i kada zavre, maknite s vatre. Biskvit narežite na kocke pa kocke, jednu po jednu, umočite u čokoladnu glazuru. Kocke uvaljajte u kokos i prije posluživanja ostavite da se malo stisnu.

Cijeli recept s točnim mjerama je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.