Nedjeljni ručak koji vam neće oduzeti previše vremena, a oduševit će svakoga

Foto: Shutterstock

UŠLI SMO u novu godinu, blagdani su iza nas, a s obzirom na to da se za blagdane uvijek puno kuha, sada smo u potrazi za jelima koja su jednako ukusna, a čija nam priprema neće oduzeti previše vremena. Danas vam donosimo recept za jedno takvo jelo idealno za nedjeljni ručak, no možete ga napraviti i koji drugi dan u tjednu.

Trebat će vam svega par sastojaka i većinu će posla "odraditi" vaša pećnica, a ako volite sočna punjena pileća prsa, omotana slasnom slaninom, onda je ovaj recept pun pogodak. Slagat će se uz svaki prilog koji vam padne na pamet, a punjenje za piletinu možete prilagoditi svom ukusu i odabrati neke druge sastojke po želji.

Potrebni sastojci

Za pripremu ovog ručka (bez priloga) bit će vam potrebno samo pet sastojaka, a piletinu možete poslužiti uz pečeno povrće, krumpir ili salatu po izboru. Za pripremu same piletine trebat će vam:

  • mozzarella
  • cheddar sir
  • senf
  • slanina
  • pileća prsa.

Kako se priprema

Pećnicu prvo zagrijte na 200 stupnjeva, a zatim se "bacite" na pripremu piletine. Pomiješajte mozzarellu, cheddar i senf. Izrežite prorez sa svake strane pilećih prsa, a zatim pileća prsa napunite smjesom senfa i sireva (možete koristiti i neki drugi sir, poput fete).

Svaki komad punjenih pilećih prsa zamotajte s dvije trakice slanine, začinite, stavite na lim za pečenje i pecite 20 do 25 minuta. Poslužite uz prilog i salatu po želji, a cijeli recept s točnim mjerama za četiri osobe je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.