Kada nađete tri kile paprike za jedan euro, od nje pripremite ova ukusna jela

Foto: Hana Kajari/Index

NA DOLCU smo na jednom štandu uočili paprike po vrlo povoljnoj cijeni - tri kilograma paprika za samo jedan euro. Nismo ni razmišljali i odmah smo ih kupili, a dok će nam jedan dio ostati za pripremu zimnice, drugi ćemo iskoristiti za neka od ovih ukusnih jela.

1. Punjena paprika

Punjena paprika nezaobilazno je ljetno jelo koje jedemo i u prvim danima jeseni. Uz ovaj recept priprema nikad nije bila jednostavnija, a cijeli recept pronađite ovdje.

2. Zapečena punjena paprika s krumpirom 

Jeste li probali zapečenu papriku s krumpirom? Ako niste, sada je vrijeme, a ovdje ćete naći recept s točnim mjerama i postupkom.

3. Punjene paprike iz pećnice

Za pripremu ovog recepta trebat će vam riža, mljevena govedina, začini i umak od rajčice. Ubacite u pećnicu, povremeno paprike podlijevajte umakom i poslužite, a cijeli recept pronađite ovdje.

4. Paprike punjene kus kusom

Paprike punjene kus kusom fino su vegetarijansko jelo ili prilog, a umjesto kus kusa možete koristiti i heljdu, proso, ječam ili neku drugu žitaricu. Cijeli recept je ovdje.

5. Pečene paprike

Paprike možete i zapeći, a bit će posebno ukusne uz dodatak češnjaka. Poslužite ih tople s rashlađenim vrhnjem, a cijeli recept pronađite ovdje.

6. Ukiseljene paprike

Kada pronađete paprike po ovakvoj cijeni, bila bi šteta od njih ne napraviti zimnicu, a ovdje možete pronaći stari provjereni recept za jednu od najdražih zimnica našeg djetinjstva.

7. Miješana kisela salata

Osim ukiseljenih paprika, za zimnicu možete napraviti i miješanu salatu koja ide uz sve, a posebno uz neki konkretni mesni saft s okruglicama od kruha. Recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.