Krafne su im bile senzacija, a sad zatvaraju lokal nakon samo godinu dana

Foto: Instagram/Proof 33

PRIJE godinu dana pisali smo vam da se uskoro otvara Proof33. Smješten u Ilici na broju 33, Proof33 postao je pravi hit jer je nudio popularne krafne Janje Benić Janjolinke, pizze Tine Halužan i razne druge delicije, a sada su najavili da zatvaraju svoj lokal. 

Ekipa iz Proofa, predvođena braćom Tomislavom i Ivanom Markovićem, na svom je Instagram profilu objavila da će maloprodaja, na adresi Ilica 33, biti otvorena još samo do 30. lipnja, a objasnili su i zašto zatvaraju.

Okreću se B2B poslovanju i caterinzima

"Dragi naši prijatelji i partneri, nakon godinu dana, došlo je vrijeme da se odlučimo u kojem ćemo smjeru nastaviti naše poslovanje. Proof 33 nikad nije bio zamišljen kao 'mašinerija', odnosno nije nam cilj prihvaćati sve poslove i projekte s posljedicom srozavanja naše kvalitete. Svakome klijentu uvijek pristupamo s jednakim žarom i posvećenosti, bilo da se radi o mušteriji koja je ušetala u našu poslovnicu po krafnu to-go ili pak o velikoj tvrtki koja je naručila catering usluge za 100+ ljudi. Nažalost, jednog od smjerova našeg poslovanja moramo se odreći, kako bi svi drugi projekti i dalje ostali na najvišoj razini.

U subotu, 30.6., naša će maloprodaja biti otvorena posljednji put. Nakon toga, ekipa Proofa33 posvećuje se isključivo B2B poslovanju, caterinzima za manja i srednja događanja te pripremanju privatnih večera za grupe", napisali su na svom Instagram profilu i dodali da ovo nije kraj, jer njihova priča tek počinje, a sve zainteresirane za suradnju pozvali su da se jave putem poruka ili na broj telefona.

>> Njihove smo krafne prije dvije godine morali rezervirati, a sad su još traženije

Tko stoji iza Proofa33?

Proof33 otvorili su braća Ivan i Tomislav Marković - Ivan je svoje prve korake na zagrebačkoj gastro sceni napravio uz chefa Igora Gudca iz Brooma44, a njegov brat Tomislav Broomu se priključio odmah po izlasku iz Masterchefa 2021. godine, gdje je osvojio šesto mjesto.

Uz njih, dio Proof33 ekipe bile su i gastro blogerica Janja Benić, poznatija kao Janjolinka, koja je svoje poznate krafne radila još za Broom, te Kristina Halužan, višestruko nagrađivana hrvatska pizzaiola. Njih četvero udružili su se i nastao je Proof33, mala proizvodnja u Ilici 33, koja se sada nažalost zatvara.

Osim krafni, Janja je ovdje radila i babku, tart, frangipane te slane i slatke galette sa sourdough starterom, a Kristina Halužan u Proof33 uvela je pizzu scrocchiarella, jedan od stilova pripreme Pinse Romane koji se do rada nije radio u Hrvatskoj.

Proof33 je, osim navedenog, u ponudi imao i sendviče u focaccii s fermentiranim krumpirom, u veganskoj, mesnoj i ribljoj varijanti, no nama su ipak najukusnije bile njihove krafne, koje smo početkom ove godine imali priliku i probati. Probali smo njihove krafne s okusom limuna i papra, Jack Daniel'sa i jabuke, obične čokoladne i naš favorit - krafnu s punjenjem od manga, marakuje i vanilije.

@index.hr Jeste li probali ove krafne? #proof33 #zagreb #krafne #hrana #food #foodtiktok #foodie #indexhr #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.