Ličke šnicle mogu pripremiti i amateri, a ovakva priprema daje najmekše meso

Foto: Index Recepti

NEDAVNO smo vam pisali o ličkim polama - zasitnom jelu s krumpirom koje mnogi zimi često rade za večeru, a danas smo se sjetili jednog isto tako zasitnog ličkog ručka. Radi se o šniclama koje se pripremaju na poseban način, koji ih čini sočnima i mekanima. 

Ličke šnicle su hrvatski klasik i pravo domaće i obiteljsko jelo. Iako se tradicionalno smatraju svečanijim jelom, zapravo se pripremaju jednostavno, pa ih možete uklopiti i u tjedni ručak. Ipak, aroma vina i začina daje im notu posebnosti, što ih čini finim jelom koje se odlično uklapa i u formalniju atmosferu. 

Tradicionalno se rade od junećeg buta, no zapravo se mogu pripremati od svih vrsta mesa, a najčešća zamjena je svinjetina. 

Potrebni sastojci

Pripremite sljedeće sastojke. 

  • juneći ili svinjski odresci 
  • jaja
  • mlijeko
  • glatko brašno
  • krušne mrvice
  • češnjak
  • nasjeckani peršin
  • bijelo vino
  • voda
  • ulje za prženje
  • sol

Kako se pripremaju 

Pripremite meso: istucite odreske batom i posolite. U jednoj posudi umutite jaja i mlijeko, u drugu dodajte brašno, a u treću krušne mrvice. Šnicle panirajte tako da ih prvo uvaljate u brašno, pa u jaja s mlijekom, i na kraju u krušne mrvice. Zagrijte ulje u tavi, pa u vruće stavite šnicle i pržite ih sa svake strane par minuta. 

Kad je meso preprženo, posložite ga u vatrostalnu posudu i stavite peći u pećnicu. Pospite odreske sjeckanim peršinom i češnjakom. Sjedinite vodu i vino i prelijte po odrescima. Prekrijte aluminijskom folijom i pecite. Pred kraj pečenja skinite foliju da se meso zapeče. Servirajte uz rižu, krumpir ili neki drugi omiljeni prilog. 

Cijeli recept s točnim mjerama i pripremom pronađite ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.