Isprobali smo najsočniji kolač s čokoladom i lješnjacima, idealan za vikend

Foto: Shutterstock

NEDAVNO smo isprobali jedan od boljih čokoladnih kolača, a točno je onakav kakvog ga želimo - sočan i čokoladan. Za pripremu ne trebate imati posebno iskustvo u kuhinji - jednostavan je pa je dobar izbor i za pripremu uz pomoć djece. 

Ono što biskvit čini posebnim i aromatičnim su mljeveni lješnjaci, a čokoladni okus pojačava čokoladna glazura kojom se kolač premazuje nakon pečenja. Glazuru se posipa tostiranim lješnjacima, što dodatno obogaćuje cijeli kolač. Idealan je za razne prilike - od bogate, kućne poslastice uz popodnevnu kavu, vikend-kolača za djecu ili deserta za goste. 

Potrebni sastojci 

Evo što će vam sve biti potrebno za biskvit:

  • jaja
  • šećer
  • vanilin šećer
  • sol
  • mljeveni lješnjaci
  • kakao u prahu
  • kakao za piće 
  • brašno
  • prašak za pecivo
  • ulje
  • mineralna voda
  • krušne mrvice.

Za glazuru pripremite: 

  • tamnu čokoladu
  • maslac
  • tostirane sjeckane lješnjake.

Kako se priprema 

Miksajte jaja, šećer, vanilin šećer i sol. Pomiješajte mljevene lješnjake, brašno, prašak za pecivo i oba tipa kakaa pa ih postepeno dodajte smjesi s jajima. Postepeno dodajte ulje pa mineralnu vodu. Pripremite kalup za pečenje kruha - namastite ga pa u njega ulijte smjesu za biskvit i stavite peći. Kolač provjerite čačkalicom - ako je suha nakon što ju upiknete, kolač je gotov.

Sada pripremite glazuru - na pari otopite čokoladu pa joj dodajte maslac i sjedinite smjesu. Glazurom premažite kolač. Pripremite i sjeckane lješnjake - prepecite ih na suhoj tavi, posipajte ih po glazuri. 

Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.