NEDAVNO smo isprobali jedan od boljih čokoladnih kolača, a točno je onakav kakvog ga želimo - sočan i čokoladan. Za pripremu ne trebate imati posebno iskustvo u kuhinji - jednostavan je pa je dobar izbor i za pripremu uz pomoć djece.
Ono što biskvit čini posebnim i aromatičnim su mljeveni lješnjaci, a čokoladni okus pojačava čokoladna glazura kojom se kolač premazuje nakon pečenja. Glazuru se posipa tostiranim lješnjacima, što dodatno obogaćuje cijeli kolač. Idealan je za razne prilike - od bogate, kućne poslastice uz popodnevnu kavu, vikend-kolača za djecu ili deserta za goste.
Potrebni sastojci
Evo što će vam sve biti potrebno za biskvit:
- jaja
- šećer
- vanilin šećer
- sol
- mljeveni lješnjaci
- kakao u prahu
- kakao za piće
- brašno
- prašak za pecivo
- ulje
- mineralna voda
- krušne mrvice.
Za glazuru pripremite:
- tamnu čokoladu
- maslac
- tostirane sjeckane lješnjake.
Kako se priprema
Miksajte jaja, šećer, vanilin šećer i sol. Pomiješajte mljevene lješnjake, brašno, prašak za pecivo i oba tipa kakaa pa ih postepeno dodajte smjesi s jajima. Postepeno dodajte ulje pa mineralnu vodu. Pripremite kalup za pečenje kruha - namastite ga pa u njega ulijte smjesu za biskvit i stavite peći. Kolač provjerite čačkalicom - ako je suha nakon što ju upiknete, kolač je gotov.
Sada pripremite glazuru - na pari otopite čokoladu pa joj dodajte maslac i sjedinite smjesu. Glazurom premažite kolač. Pripremite i sjeckane lješnjake - prepecite ih na suhoj tavi, posipajte ih po glazuri.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.