Na Dolcu se ovog petka jede svašta, od sarme do ribljih hot dogova. Tu su detalji

Foto: Press

I OVOG petka održava se PLACe market na Dolcu - ovaj projekt turističke revitalizacije tržnica svakog petka na placu okuplja vrhunske ugostitelje, a ovog tjedna u goste dolaze splitski chefovi. Na tržnicu dolaze Zrno soli i chefovi Marko Đurašević i Branimir Prnjak te ARTiČOK na čelu sa chefom Stipom Šušnjarom, koji će pripremati svoje jedinstvene specijalitete i u Zagreb donijeti okuse Jadrana.

Tjestenina u umaku od ribljih kostiju i riblji hot dog

PLACe market održava se svakog sunčanog petka od 18 sati već drugu godinu zaredom, a ovog će petka posjetitelji moći probati poznato jelo restorana Zrno soli - pastu u umaku od ribljih kostiju, škampa i jastoga. Chefovi ovog restorana će također predstaviti i svoju varijantu panuozzo sendviča by Zrno soli, s kombinacijom sastojaka poput mortadele, mozzarelle i pistacija, a posjetitelji će uživati i u rezanju pršuta na stalku.

Splitski ARTiČOK, predvođen chefom Stipom Šušnjarom, na Dolac dolazi sa svojim specijalitetom s kojim su osvojili i Splićane, a radi se o ribljem hot dogu - kombinaciji ribe i neočekivanih dodataka.  

Već idući petak, 18.10. nastavlja se gostovanje splitskih ugostitelja i njihovih kreativnih koncepata pa će na Dolac stići i proljetos otvorena splitska Pigeria Gudin sa svojim specijalitetima od svinje - tomahawk crne slavonske svinje s farme Sinova ravnice te sengulu od vrata crne slavonske svinje.

Od sarme do sushija

Osim splitskih gostiju, PLACe marketu se ponovo od ovog petka pridružuju i Dante tapas bar s bao-buns pašticadom, brusketom s lungićem te svojim tapasima od kozica, a novitet je da se na Dolac vraća i Proof33 u suradnji s ekipom koja je preuzela Malo Sljeme u planinarskom domu Grafičar.

Tu su i stalni sudionici Place Marketa - Noel, zagrebački restoran s prestižnom Michelinovom zvjezdicom, a moći će se kušati i skradinski rižoto iz Rougemarina, crni rižoto chefa Vedrana Stojanca, tjestenine u parmezanu iz Al dentea chefa Branka Kusovca, domaća jela poput sarme i purice s mlincima iz Vinkla, patke i štrukli iz Darling&Shegrtsa, odležanih steakova iz Meat the Kinga, falafela iz Falafela Inca, wokova iz Thai Thaija, poke zdjela iz Poke Pokea, slastice iz Amelia i Ferdinand knedli te sushi i gyoze iz Asuke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.