PRHKE KIFLICE obožavamo i ne možemo biti sretniji što dolazi vrijeme prhkih kolačića - svi ih pripremaju za blagdane, a jednako su ukusni svježe pečeni, ali i nakon par dana, kada malo odstoje. Možete ih napraviti s raznim sastojcima, a nama su posebno drage kiflice s dodatkom kokosa, kakve smo pronašli kod naše čitateljice Azre Šarac.
"Ne morate čekati blagdane za ovu divotu od keksića", napisala je ona za kokos kiflice, a u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila je i recept. Toliko je jednostavan da ga mogu slijediti i najveći amateri, a kiflice će vam garantirano uspjeti.
Potrebni sastojci
Kokos kiflice prejednostavne su za napraviti jer sve što trebate napraviti je umijesiti tijesto od svih sastojaka i formirati kiflice. Za njihovu pripremu će vam biti potrebni:
- brašno
- šećer
- kokos
- maslac
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- voda
- sol
- šećer u prahu
Kako ih pripremiti
Prosijte brašno i dodajte mu narezani maslac, dodajte šećer i vanilin šećer pa rukama pomiješajte i izmrvite tako da dobijete mrvičasto tijesto. Dodajte kokos, prašak za pecivo, vodu i prstohvat soli i sve dobro promiješajte te umijesite glatko tijesto.
Tijesto oblikujte u kuglu i natrgajte ju u male komadiće od kojih ćete oblikovati kiflice, težine oko 20 grama. Kiflice složite na papir za pečenje i pecite 10 do 15 minuta na 180 stupnjeva. Čim počnu dobivati naznake boje po rubovima, gotove su. Nakon što se kiflice ohlade, uvaljajte ih u šećer u prahu i poslužite. Čuvajte ih u zatvorenoj posudi.
Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.