Nema potrebe da bacate zeleni dio mladog luka. Evo kako ga iskoristiti na 5 načina

Foto: Unsplash

U NASTAVKU su ideje kako iskoristiti mladi luk od glave do repa.

1. Jaja na oko s mladim lukom za doručak sutra ujutro

@sophiewyburd Crispy sesame spring onion eggs - fried off in some crispy chilli oil for a real breakfast treat #eggs #breakfast ♬ original sound - Sophie Wyburd

2. Ubacite ga u juhe i variva

Koristite ga kao luk i poriluk i dinstajte ili čak dodajte na kraju, tanko nasjeckan. Predlažemo da zeleni dio mladog luka ubacite u minestrone ili ribollitu, a uvijek možete ubaciti malo i dok se kuha ajngemahtec ili bistra goveđa/pileća juha.

>> Index Recepti: Ajngemahtec

>> Index Recepti: Minestrone

>> Index Recepti: Ribollita

>> Index Recepti: Pileća juha s noklicama

3. Stir fry

Kineska kuhinja uvelike koristi zeleni dio mladog luka, a savršeno se uklapa u stir fry, bilo s povrćem, mesom, rezancima ili rižom. Napravite brzi ručak u koji možete ukomponirati i ostatke pečenog mesa od jučerašnjeg ručka i koji će spasiti od otpada one tamnozelene krajeve mladog luka koje većina izbjegava jesti sirove.

>> Index Recepti: Najjednostavniji stir fry

4. Salata

U baš svaku salatu dobrodošao je mladi luk, kako bijeli tako i zeleni dio. Idući put kad sjeckate povrće za salatu, ne zaboravite dodati i ovaj dragocjeni sastojak.

5. Pite (lijevane i vučene)

Zajedno s tikvicama, špinatom, blitvom i tikvicama, u slane pite umiješajte sjeckane zelene dijelove mladog luka. Dat će malo ljutine i puno okusa.

>> Index Recepti: Brza slana pita

>> Index Recepti: Štrudla sa sirom i špinatom

>> Index Recepti: Brza pita sa špinatom

>> Index Recepti: Pita s porilukom

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.