Ovog se vikenda na Krku jedu šurlice, sipa, hobotnice i krčka janjetina

Foto: Instagram/Deni Srdoč

NA KRKU se ovog vikenda održava jubilarni 500. Krčki sajam - Lovrečeva. Manifestacija se održava u gradu Krku, a počinje danas i traje do nedjelje, 10. kolovoza.

Uz razna događanja, neće nedostajati ni bogate gastronomske ponude, a na Ribarskom mulu bit će smještena pop up zona pod nazivom Taste of Summer, uz ponudu autorskih zalogaja, ljetnih pića i slatkih delicija. Na svakom će se punktu nuditi različita vrsta jela i pića spremljenih prema originalnim recepturama regionalne craft scene. 

Michelin chef s tri autorska jela

U sklopu ove zone bit će i Food Experience by Deni Srdoč, renomiranog chefa Denija Srdoča koji se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom, a i sam dolazi s Krka. Za ovu je prigodu pripremio tri autorska jela.

Za jela kaže da su inspirirana autohtonim otočkim receptima u modernom twistu, a za pripremu će koristiti isključivo namirnice lokalnog podrijetla. Na meniju će se naći krčke šurlice, jadranska sipa i hobotnica te janjetina s Krka. 

Krčka janjetina i vina

Posjetitelji će moći kušati i vina s oznakom ZOI vinogorja Krk, čiji će se punkt smjestiti na Krušiji, a na Škveriću će na meniju biti pečena janjetina, jedno od tradicionalnih jela otoka Krka, te piletina uz šaroliku paletu pića.

Destilerija Aura predstavit će se sa svojim destilatima i koktelima, a brend Kusshh svojim likerima i rakijama s Krka, pripremljenim prema originalnoj recepturi uz naglasak na autohtone sastojke. Svoju ponudu prezentirat će Destilerija Suza, Thomas Henry truck i Liquere corner by Canella, a posjetitelji će se moći zasladiti na Di Mare i Valle Losca cornerima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.