Šest svima omiljenih jela s kiselim kupusom od kojih ćete se pošteno najesti

Foto: Shutterstock

KISELI KUPUS vrlo je ljekovit i odličan za imunitet, a jela s kiselim kupusom sinonim su za zimu i nema tko ih ne voli. Od sarme do sekeli gulaša, postoji toliko jela s kiselim kupusom koja ćemo kroz sljedeća dva mjeseca pripremati, a u nastavku smo izdvojili neka nama najdraža.

1. Sarma

Kakvi bi bili zimski mjeseci bez sarme? Sarma je jelo od miješanog mljevenog mesa i riže umotane u list kiselog kupusa ili vinove loze. Ostatak kiselog kupusa potrebno je narezati i poslagati na dno lonca, na njega staviti sarmu i dodati komade pancete, a zatim zaliti vodom ili temeljcem, dodati začine i krčkati na laganoj vatri. Cijeli recept je ovdje.

2. Kiseli kupus sa suhim mesom

Kiseli kupus s mesom je tradicionalno ličko jelo koje se priprema u zimsko vrijeme. Potrebna su vam samo dva glavna sastojka - kiseli kupus i dobar komad suhog mesa kao što su rebarca, šunka ili slanina. Jelo se kuha oko dva i pol sata na laganoj vatri i poslužuje uz kuhani krumpir. Cijeli recept je ovdje.

3. Tjestenina s kiselim kupusom

Ovdje pronađite recept za tradicionalno hrvatsko jelo - tjesteninu s kiselim kupusom. Trebat će vam samo šest sastojaka (plus začini), a cijela priprema ovog jela ne može biti jednostavnija.

4. Sekeli gulaš

Ovo je jedno od tradicionalnih mađarskih jela koje se udomaćilo i kod nas. Ako ste ljubitelj kiselog kupusa, dosta vam je sarme, a ovo jelo još niste probali – vrijeme je. Cijeli recept možete pronaći ovdje.

5. Sarma iz pećnice

S tradicionalnim receptima poput onoga za sarmu ne treba se previše igrati, ali morate isprobati sarmu na malo drugačiji način - iz pećnice. Cijeli recept pronađite ovdje.

6. Palačinke od kiselog kupusa i krumpira

Palačinke ili popečci od krumpira s dodatkom kiselog kupusa jedno su naizgled neobično, ali ukusno jelo koje morate probati. Cijeli recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.