NEKI dan razgovarali smo s vlasnicom zagrebačke zanatske pekarnice Korica - članak možete pročitati ovdje, a tijekom razgovora ispričala nam je i što sve pripremaju za ovu sezonu.
Najavila je da i ove sezone vraćaju neke od standardnih sezonskih favorita, poput pite od bundeve, te da im je sad fokus na usavršavanju i ponovnom oživljavanju nekih klasika koji su se svidjeli kupcima. Tako će se u prodaji opet naći popularne cimet rolice, za koje nam je ovom prilikom i dala recept prilagođen izradi kod kuće.
Potrebni sastojci
Za tijesto će vam biti potrebno:
- kvalitetno brašno za dizana tijesta
- suhi kvasac
- svježe mlijeko
- maslac
- kristal šećer
- jaja
Za punjenje:
- smeđi šećer
- brašno
- mljeveni cimet
- ohlađeni maslac
Za glazuru:
- šećer u prahu
- svježe mlijeko
Kako se pripremaju
Počnite pripremati tijesto tako da umiješate sve sastojke i mijesite dok ne postane glatko. Ostavite da se diže oko 90 minuta. Zatim razvaljajte tijesto, posipajte punjenje, zarolajte i narežite na šnite. Rolice ostavite da se dižu još sat vremena, a možete ih ostaviti i preko noći u hladnjaku.
Pecite ih dvadesetak minuta na 180 stupnjeva. Za to vrijeme pripremite glazuru - pomiješajte šećer u prahu s mlijekom i prelijte preko rolica neposredno prije serviranja, dok su još tople. Tako će rolice biti kremaste i najsočnije.
Pripremite kod kuće ovu nezaobilaznu jesensku slasticu, a cijeli recept pronađite ovdje.