Zagreb je dobio još jednu craft pekarnicu, otišli smo vidjeti što nude

Foto: Index

ZAGREB je u ponedjeljak dobio još jednu craft pekarnicu, na Bijeničkoj cesti 14. S obzirom na to da u ovom kvartu nema puno sličnih sadržaja, stanari okolnih ulica nam kažu kako im je ovakvo nešto dobro došlo jer sada više neće morati do grada da pojedu cruffin, sourdough sendvič ili pošten croissant.

Imena Balance, ova se pekarnica prvenstveno predstavlja kao mjesto gdje se može pojesti brunch i popiti dobra kava (što i je točno), a rade svaki dan osim nedjelje. Od ponedjeljka do petka su otvoreni od 7 ujutro do 8 navečer, a subotom od 7 ujutro do 3 popodne.

Prostor je unutra jednostavno uređen i ima terasu koja je u prvom dijelu dana u prirodnom hladu. Atmosfera je ugodna i opuštena, kao i svi koji rade tamo, a sve funkcionira na principu self servicea. Cijene su slične kao u Bread Clubu i Korici.

Popili smo dobru kavu i najeli se

Došli smo oko 10 ujutro i popili kavu s mlijekom (15 kn), a od hrane uzeli pizzu margheritu (20 kn) i croissant pistaciju (25 kn). Pizza je jako dobra, s konkretnim tijestom, ne previše toppinga, a nadamo se da ćemo idući put doći malo ranije pa da uzmemo komad dok je još vruća.

Osim margherite, imaju i onu sa šunkom i sirom te miješanu. Imaju i sourdough sendviče koje definitivno imamo na listi za probu. U vitrini su i slani i slatki pužići, štruklice, keksi i cruffini koji izgledaju top.

Croissant pistacija je odličan. Pun kreme koja ima okus po pistacijama, prilično velik pa će vam ako želite prigristi nešto prije posla biti skroz dovoljan, i ono isto jako bitno - nije masnjikav, što inače zna biti problem s croissantima. Sve skupa - fino i jako simpatično.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.