Agrinatura - Regionalni lider u proizvodnji hrane za kućne ljubimce

Foto: Press

Bosna i Hercegovina postaje sve privlačnija zemlja za investicije, inovacije i poduzetništvo. Primjer takvog razvoja je i Agrinatura, jedina tvornica suhe hrane za kućne ljubimce u ovoj zemlji, koja s ponosom obilježava desetljeće uspješnog poslovanja.

Smještena u industrijskoj zoni Hadžići, u blizini Sarajeva, na prostoru koji obuhvaća više od 10.000 četvornih metara, Agrinatura proizvodi visokokvalitetnu hranu za kućne ljubimce u skladu s najvišim europskim standardima. U svom proizvodnom procesu koristi naprednu švicarsku i nizozemsku tehnologiju, dok u oblasti nutricionizma primjenjuje vrhunsku norvešku stručnost.

Ova moderna tvornica, koja predstavlja jedinstven spoj inovacija i tradicije, s 70% svoje proizvodnje namijenjene izvozu, pozicionirala je Agrinaturu kao regionalnog lidera u proizvodnji hrane za kućne ljubimce. Osim što značajno doprinosi konkurentnosti industrije, Agrinatura aktivno promiče bosanskohercegovačke proizvode na inozemnim tržištima, čime dodatno osnažuje međunarodni ugled.

Jedina tvornica mokre hrane na Balkanu

Agrinatura ne prestaje s postizanjem novih uspjeha. Kao dio svoje strategije rasta i daljnje ekspanzije, počela je značajnu investiciju vrijednu više od 15 milijuna eura za izgradnju prve i jedine tvornice mokre hrane za kućne ljubimce na Balkanu. Ova nova proizvodna jedinica, također locirana u Hadžićima, prostirat će se na površini od 3.200 četvornih metara te će se svrstati među pet tehnološki najnaprednijih tvornica u Europi.

Ovo ulaganje omogućit će Agrinaturi da postane jedina tvrtka u regiji koja proizvodi i suhu i mokru hranu za kućne ljubimce, čime dodatno potvrđuje svoju vodeću ulogu u industriji. S kapacitetom proizvodnje od 100 tona dnevno, Agrinatura će moći odgovoriti na sve veće potrebe tržišta i dodatno proširiti svoju prisutnost na međunarodnoj sceni, gdje već izvozi 70% svojih proizvoda. Time će kompanija dodatno ojačati svoju poziciju kao važan akter u proizvodnji hrane za kućne ljubimce.

Najviši industrijski standardi proizvodnje

Proces proizvodnje u Agrinaturi podliježe strogim kontrolama i odvija se u skladu s najvišim industrijskim standardima. Sirovine se nabavljaju iz različitih dijelova Europe, uključujući Italiju, Njemačku, Češku, Poljsku, Norvešku i Španjolsku. Po dolasku, svaka serija sirovina podvrgava se rigoroznoj kontroli kvalitete prije skladištenja u specijalizirane silose. Proizvodnja se nadzire detaljno, s analizama koje se provode svakih 20 minuta, osiguravajući da nijedan segment procesa ne bude prepušten slučaju.

Također, stručni nutricionisti igraju ključnu ulogu u poslovanju Agrinature. Njihov tim pomno razvija prehrambene formule koje su prilagođene specifičnim potrebama kućnih ljubimaca, uzimajući u obzir niz relevantnih čimbenika kao što su dob, veličina, pasmina te razina aktivnosti životinja. Ovakav pristup osigurava da svaki proizvod zadovolji najviše nutricionističke standarde i potrebe kućnih ljubimaca.

Zadovoljavaju potrebe globalnog tržišta

Agrinatura proizvodi specijalizirane linije hrane za ugledne partnere, uključujući regionalne trgovačke lance i svjetske tvrtke u industriji hrane za kućne ljubimce.

S dnevnim proizvodnim kapacitetom od 100.000 kilograma, Agrinatura 70% svojih proizvoda plasira na inozemna tržišta, uključujući zemlje poput Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bugarske, Rumunije, Kipra, Turske, Maroka, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i mnogih drugih. Ovakve suradnje ne samo da potvrđuju visoku kvalitetu proizvoda, već i Agrinaturinu predanost inovacijama i standardima koji zadovoljavaju potrebe globalnog tržišta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.