Pet pasmina pasa koje nemaju neugodan miris

Foto: Pixabay

SVAKI pas ima svoj specifičan miris koji je rezultat prehrane, higijene, ali i pasmine kojoj pripada. Primjerice, labrador retriveri uzgajani su kako bi preživjeli u različitim vremenskim uvjetima, zbog čega njihova koža ima zaštitni masni sloj koji može imati neugodan miris.

Isto tako, biglovi mogu imati neugodan miris jer su uzgajani kako bi lovili u čoporima. Jači miris pomaže pripadnicima čopora da se brzo identificiraju i organiziraju tijekom lova.

No, ljubitelji pasa koji ne podnose jake mirise, a žele imati psa, ne trebaju očajavati. Određene pasmine poznate su po tome što imaju jako slab ili neutralan miris. U nastavku donosimo pet pasmina koje su stručnjaci portala Pets Training & Boarding izdvojili jer nemaju nikakav miris.

Kovrčavi bišon

Kovrčavi bišoni nemaju miris i ne linjaju se te se uz to smatraju hipoalergenom pasminom. Ovi psi su zaigrani, aktivni i vole društvo. Iako se ne linjaju, njihovo kovrčavo krzno zahtijeva posebnu njegu i redovite odlaske frizeru za pse.

Basenji

Basenjiji imaju kratko krzno neutralnog mirisa, koje se ne linja puno. Iako su mali, basenjiji su jako aktivni i inteligentni psi, zbog čega su im potrebni iskusni vlasnici koji mogu posvetiti puno vremena njihovom treningu.

Jazavčar

Jazavčari su mali psi s velikim karakterom, koji imaju neutralan miris ali se ne preporučuju alergičarima jer se linjaju. Druželjubivi su i odani svojim vlasnicima, a uz to pozitivno reagiraju na trening. Jazavčari obožavaju hranu, zbog čega njihovi vlasnici trebaju voditi brigu o prehrani kako se ne bi udebljali.

Maltezer

Maltezeri ne ostavljaju gotovo nikakav miris, a uz to su mali i ne linjaju se puno, zbog čega su odlični za vlasnike koji žive u stanovima. No, vlasnici trebaju paziti na njihove nokte jer rastu jako brzo i potrebno ih je redovito podrezivati. 

Shih Tzu

Iako psi pasmine Shih Tzu većinu vremena imaju neutralan miris, skloni su zdravstvenim problemima zbog kojih ponekad smrde. Njihovi vlasnici trebali bi paziti na higijenu njihovih zubi, na potencijalne infekcije uha, kao i na probleme s analnom žlijezdom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.