Slatka kujica Lija mogla bi biti idealan ljubimac za vas. Upoznajte ju

CRNA Lija mlada je kujica koja već neko vrijeme traži zauvijek dom, a dok ga ne pronađe, o njoj skrbi Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo. Lija je u udrugu stigla u društvu svog bijelog brata koji je odavno udomljen, dok ona još uvijek čeka da joj se osmjehne sreća.

Naučena je na kućni red, odlično se slaže s drugim psima i ne bi imala nikakav problem ako bi njezin budući vlasnik u kući imao još jednog ljubimca. Vrlo je vesela i pametna, a obožava se maziti, pa će se sigurno stisnuti uz vas ako joj pružite priliku.

Lija se nalazi u Zagrebu i bit će srednjeg rasta, tako da bi mogla biti idealan pas čak i za ljude koji žive u stanu. Jedino što će tražiti od vas jest ljubav i briga, a zauzvrat će vam pružiti isto to – samo deset puta više. Ako mislite da bi Lija mogla biti savršen član vaše obitelji, možete se javiti Udruzi za dobrobit i zaštitu životinja Indigo putem njihovog službenog Instagram profila.

Inače, takozvani sindrom crnog psa nije mit. S jedne strane postoji praznovjerje koje je stigmatiziralo crne mačke, a s druge strane crni su psi u azilima potencijalnim udomiteljima na neki način nevidljivi. Ljudi jednostavno prolaze kraj njih i zagledavaju se u pse drugih boja.

"Za to nema nikakvog razloga jer njihove osobnosti nisu ništa drugačije od onih drugih pasa - neki su velike maze, a neki spremni za mnogo akcije na svježem zraku. Ljudima govorimo da psa trebaju birati po svojem životnom stilu, a ne po izgledu", rekao je za Index prije dvije godine Damir Skok, tadašnji ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Prema statistici, u Dumovcu je konstantno oko 20 posto crnih pasa, a slična situacija vlada i u drugim skloništima diljem zemlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.