Studenti veterine upoznali građane s autohtonim pasminama hrvatskih domaćih životinja

Proteklog vikenda održala se izložba više od 25 autohtonih pasmina hrvatskih domaćih životinja. Riječ je o izložbi u sklopu projekta FARMICA - Upoznajmo Hrvatsku kroz životinje, koji treću godinu zaredom provodi Udruga studenata veterinarske medicine Equus na Veterinarskom fakultetu Sveučiliša u Zagrebu. 

Osim domaćih životinja, u izložbi je sudjelovalo i 20 OPG-ova koji njeguju hrvatsku tradicionalnu proizvodnju, a održane su i razne zabavno-edukativne radionice.

Glavni cilj projekta je upoznavanje šire javnosti s autohtonim pasminama naše zemlje. Hrvatsku, osim materijalne baštine, krasi i iznimna bioraznolikost u vidu brojnih pasmina životinja koje svoje podrijetlo vuku iz ruralnih krajeva naše zemlje. Upravo su ta ruralna područja intenzivnom industrijalizacijom i urbanizacijom gurnuta iz fokusa i zaboravljena. Neke od autohtonih pasmina Hrvatske na rubu su nestajanja i broje tek nekoliko desetaka živućih jedinki.

Izložba Farmica - upoznajmo Hrvatsku kroz životinje U subotu, 12. listopada 2024., održana je naša izložba "Farmica -...

Posted by Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu on Monday, October 14, 2024
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.