U kineskom zoološkom vrtu psima obojili krzno kako bi nalikovali pandama

Screenshot: Weibo

DRUŠTVENIM mrežama dijeli se snimka u kojoj se vide dva psa pasmine chow chow koja zbog crno-bijelog krzna nevjerojatno nalikuju pandama. South China Morning Post prenosi da je jedan posjetitelj komentirao kako je čuo ljude kako razgovaraju o tome da žele vidjeti pande. S obzirom na to da su i njega zanimale ove životinje, krenuo je za gomilom da bi na kraju ugledao nastambu u kojoj nisu bile pande, već dva psa obojenog krzna.

Bilo mu je jasno da se ne radi o pravim pandama. Iz Zoološkog vrta Taizhou tvrde da takozvani panda pas nije posebna pasmina, već chow chow koji izgledom podsjeća na pandu te da ta informacija stoji na ulaznicama i natpisima u Zoološki vrt. Napominju da se ovaj izraz koristi za opisivanje pasa čija je dlaka podšišana u određenom stilu ili prirodno ima uzorke na dlaci slične medvjeđima.

Liu Qiuming, iz Zoološkog vrta Taizhou rekao je da ovim potezom "pokušavaju privući više posjetitelja" jer nemaju dovoljno sredstava za kupnju pravih pandi. Ostalo osoblje zoološkog vrta poručilo je da se krzno panda pasa ne boji kod njih te da se prilikom bojenja koriste boje namijenjene kućnim ljubimcima. Napominju da su bezopasne za zdravlje životinja. Ipak, stručnjaci se ne slažu s tim.

"Boje za kućne ljubimce imaju vrlo jak miris i sadrže organska otapala i industrijske boje, tako da ne mogu biti potpuno netoksične", rekla je Chen Huaixia, profesorica kemijskog inženjerstva sa Sveučilišta Hubei u središnjoj Kini.

Veterinar Chen Shiyang dijeli tu zabrinutost napomenuvši da proces bojenja može imati negativne psihološke učinke na pse. Spomenuo je da nakon bojenja psi mogu izgubiti sposobnost prosuđivanja svog izgleda, što ih čini podložnima depresiji.

Video panda pasa prikupio je 1.1 milijun lajkova na društvenoj mreži Weibo, a mnogi ovaj čin smatraju "zlostavljanjem životinja". Možete ga pogledati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.