Komemoracija za Dolores Lambašu: "Uvijek ćemo te pamtiti optimističnu i željnu svega što život nudi"

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell/ŠibenikIN

POGREB tragično preminule Dolores Lambaše održat će se danas u 16 sati na šibenskom gradskom groblju Kvanj na kojem će, uz članove obitelji, prisustvovati i brojne kolege i prijatelji.

Neutješna obitelj, kolege (Joško Ševo, Leon Lučev, Špiro Guberina) i prijatelji, okupili su se prije posljednjeg ispraćaja poginule glumice Dolores Lambaša u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu na komemoraciji kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Željko Burić koji se, kao i mnogi drugi, upisao u knjigu žalosti, piše ŠibenikIN.



"Ona ne da da je slome, otima se i prkosi, djevojka iz moga kraja", recitirao je pjesmu Arsena Dedića glumac Joško Ševo s pozornice, pokraj Doloresine slike i buketa. "Danas odlazi jedna članica naše obitelji", rekao je u ime Hrvatskog društva dramskih umjetnika i akademije glumac.

"Ima vijesti za koje znamo gdje so bili kad smo ih čuli, pamtimo ih zauvijek. Tako će biti i s ovom viješću, s danom kad su počele stizati loše, pa sve gore vijesti. Šok, pa nevjerica, pa tuga, gusta i ljepljiva. Natočio sam crno vino i pustio Arsena jer Arsen je, draga, za tebe tu pjesmu napisao. Sve je tu, i Šibenik i more i tvoje oči, boje zavičaja, i prkos. Bila si mi studentica, kolegica, prijateljica. Bila si glumica. Bila si bećar, žena i djevojčica. Vjetar, vatra, divlja rijeka, suza i nedovršeni stih. Dolores, prerano je za ovo. I ja vjerujem u anđele i molim ih neka te dobro paze i čuvaju. Zbogom, draga!", kazao je Ševo i dodao da je Dolores Lambaša bila ono što je oduvijek htjela.



Emotivan je bio i kratki govor šibenskog glumca Mate Gulina koji je jedva susprezao suze. Prije petnaestak dana vidio je Dolores u Zagrebu i pitao kad će napokon zajedno popiti kavu u Šibeniku.

"Draga Dolores, ništa od te kave", kazao je i nastavio: "Uvijek ćemo te pamtiti optimističnu i željnu svega što život nudi". 

"Otišla je Dolores, osoba koja nas je svojim zaraznim osmijehom sve uveseljavala. Živjela je punim plućima. Otišla je prerano i, nažalost, njezin san da zaigra na daskama HNK u rodnom gradu nikada se nije ostvario. Zauvijek će ostati onakva kakvu je pamtimo: nasmijana, optimistična i željna svega", rekla je Nera Gojanović, ravnateljica šibenskog HNK.

Podsjetimo, Dolores Lambaša ove je srijede nešto nakon 14 sati podlegla ozljedama koje je zadobila u automobilskoj nesreći na autocesti A3. Za volanom vozila u kojem je glumica bila na suvozačkom sjedalu bio je njezin kolega glumac Stojan Matavulj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.