New York Times: Zaboravite hrvatsku obalu, posjetite Varaždin!

Foto: Shutterstock

UGLEDNI američki list The New York Times nedavno je objavio članak "52 mjesta koja morate posjetiti u 2014.", a na njihovoj se listi našao i Varaždin.

"Zaboravite omiljenu hrvatsku obalu. Varaždin, grad u unutrašnjosti, jedan je od najpitoresknijih i najočuvanijih dijelova zemlje. Sat vremena udaljen od Zagreba, ovaj mali grad od nekih pedesetak tisuća stanovnika ima besprijekorni, kamenom popločeni centar i prepun je baroknih crkava i palača kao što je Drašković. U istom je stilu i barokni glazbeni festival, ali tu priča staje. Ostali festivali i koncerti su suvremeni i mijenjaju se iz godine u godinu. U prvom redu, tu je Radar Festival koji je privukao imena kao što su Bob Dylan i Carlos Santana. Ostali festivali, kao što je Špancir Fest, održavaju se od kolovoza do rujna i privlače umjetnike i glazbenike iz cijele Europe", stoji u članku.

Od Europskih destinacija na listi se još našla albanska obala, Rotterdam, Frankfurt, Škotska, Yorkshire, Umea, švicarski Andermatt, Atena, Beč, danski Elsinore, Vatikan, Island i Subotica.

Niz autora izabrao je destinacije iz cijelog svijeta, a podijelio ih je i po kategorijama kao što su kultura, prirodne ljepote, hrana, plaže i sport.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.