Alain Delon sahranjen u tajnosti, fanovi se okupili ispred imanja

Foto: EPA

FRANCUSKI glumac Alain Delon sahranjen je u subotu na svom imanju La Brulerie nedaleko od sela Douchy u Loiretu, a unatoč želji da bude sahranjen u tajnosti, veliki broj obožavatelja, ali i novinara okupio se ispred njegovog imanja. 

Slavni glumac pokopan je u kapelici na svom imanju, a tražio je da se pogreb odvija u najstrožoj tajnosti, u prisustvu samo nekoliko desetaka članova obitelji i bez nacionalnih počasti. Nekoliko sati prije početka ceremonije lokalna policija zatvorila je glavnu cestu, a osobe koje su prisustvovale ispraćaju morale su odložiti svoje mobitele kako ne bi fotografirali pogreb te je zabranjeno korištenje dronova. 

Ispraćaju je prisustvovala francuska ministrica kulture Rachida Dati, sin glumca i Delonovog prijatelja Jean-Paula Belmonda, Paul Belmondo te glumac Vincent Lindon, koji je održao govor. 

Unatoč glumčevim željama, obožavatelji su se okupili ispred njegove kuće te na ogradi ostavljali cvijeće, fotografije i crteže s njegovim likom, a brojni fanovi upisali su se u knjigu žalosti koja je bila postavljena u blizini njegovog doma. 

Htio biti pokopan sa svojim psom

Podsjetimo, Delon je pretrpio moždani udar 2019. godine i otada je rijetko napuštao svoje imanje u Douchyju. Umro je u 88. godini, a zaželio je da, kad umre, uspavaju i njegovog desetogodišnjeg belgijskog ovčara Lauba te ga polože u njegove ruke i pokopaju s njim, no aktivisti za prava životinja i njegova djeca zalagali su se da pas ostane živ te neće biti uspavan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.