Bivši zaposlenici tuže Kanyea Westa. Tvrde da im je Bianca slala 18+ sadržaj

Foto: Profimedia

Zaposlenici tvrtke Yeezy, čiji je vlasnik Kanye West, tuže repera i njegovog bivšeg suradnika Mila Yiannopoulosa. Prema sudskim dokumentima do kojih je došao TMZ, Bianca je navodno slala "hardcore" seksualni sadržaj zaposlenicima nakon što je Kanye najavio pokretanje svog biznisa s filmovima za odrasle Yeezy Porn. 

U tužbi se navodi da su videozapisi s neprimjerenim i eksplicitnim sadržajem bili dostupni maloljetnom osoblju koje je radilo na reperovoj aplikaciji. Međutim, Bianca nije navedena kao optuženik. 

Ponižavali ih i nisu im platili

Reper i njegov bivši šef osoblja Milo Yiannopoulos navedeni su kao optuženici jer navodno nisu platili zaposlenicima duge sate uložene u izradu aplikacije. U tužbi se navodi da su West i Yiannopoulos zaposlenike prisiljavali na rad te da su se prema njima ponašali "okrutno, neljudski i ponižavajuće."

Milo Yiannopoulos

Zaposlenici su navodno bili izloženi rasističkim komentarima i nazivani su "novim robovima" dok su razvijali pornografsku aplikaciju. West i Yiannopoulos navodno su angažirali skupinu inozemnih programera crne rase, uključujući nekoliko mlađih od 14 godina, da pomognu u izradi aplikacija. Oni su radili online, ali su često komunicirali s reperovim timom preko videopoziva. 

Radnici tvrde da im je Yiannopoulos trebao platiti 120.000 dolara kada je aplikacija bila gotova te da im je naređeno da potpišu ugovor o tajnosti podataka, inače će dobiti otkaz i neće biti plaćeni. Maloljetni programeri navodno su morali potpisati volonterske ugovore.

Također tvrde da su šefovi u razgovoru s njima često koristili ponižavajuće izraze o njihovoj dobi, spolu, rasi i seksualnoj orijentaciji. Osim neisplaćenih plaća i prekovremenog rada, zaposlenici traže i odštetu za pretrpljenu duševnu bol. West i Yiannopoulos se još nisu oglasili o tužbi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.